null Beeld

Als kleinkinderen opa laten zitten, ontploft Twitter

Een foto op Twitter van een eenzame opa achter een hamburger met de tekst: "Hij heeft 12 hamburgers gebakken voor alle 6 zijn kleinkinderen. Ik ben de enige die kwam opdagen." Dat was aanleiding tot heel veel media-ophef en zelfs doodsbedreigingen.

Lonneke Bär

De post is van Kelsey Harmon uit Oklahoma, die met haar 5 neefjes en nichtjes door opa waren uitgenodigd voor het eten. Alleen zij kwam opdagen. Nadat ze de foto had gepost ontplofte Twitter.

null Beeld

Doodsbedreigingen

Een dag later is Kelsey 100.000 keer geretweet, is haar verhaal de wereld rond gegaan, haar opa wereldberoemd, en worden de 5 andere kleinkinderen zelfs met de dood bedreigd. Velen schrijven dingen als: "ik wilde dat ik mijn grootouders nog had", of "ik zou er alles voor over hebben om nog een keer met mijn grootouders te kunnen eten".

Schrikken

Kelsey had nooit gedacht dat haar foto zoveel aandacht zou krijgen, en schrok ook wel van alle ophef. Daarom tweette ze na een tijdje: "Opa is ok jongens, hij houdt van alle kleinkinderen evenveel, stop alsjeblieft met de doodsbedreigingen, alles is weer goed!"

null Beeld

Het is het waard

Toch is ze er wel blij om, zegt ze tegen Buzzfeed. "Jonge mensen die het lazen, beseften opeens hoe belangrijk familie is. Als ook maar een van de mensen die de foto zag vervolgens zijn grootouders belt, is het het allemaal waard."

Toch maar even langs

Alle aandacht ontging ook Brock Harmon, 1 van de andere 5 kleinkinderen niet. Hij ging een dag later toch maar langs bij zijn opa, waar er nog enkele hamburgers over waren.

null Beeld

En opa? "Hij is heel blij met alle lieve reacties en weet dat we allemaal heel veel van hem houden", aldus Kelsey. En zo kwam alles toch nog goed.

Bron: RTLNieuws, Buzzfeed. Beeld: Twitter

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden