null Beeld

Amsterdamse bioscoop heeft last van ongewenste bezoekers

Zit je lekker een film te kijken in de bioscoop, begint het ineens te kriebelen in je nek. En nee, het is geen special effect. Sommige Amsterdamse filmhuizen hebben namelijk last van een muizenplaag. 

Ingrid Hofstra

En dat is wel het laatste waar je als bezoeker op zit te wachten. Op videobeelden is te zien hoe de muizen van de popcorn smullen.

Niet zo makkelijk

Op zich is het geen nieuws voor veel mensen, want bioscopen in onze hoofdstad doen al jaren hun best om de muizen buiten de zaal te houden. Maar de plaag bestrijden gaat zo makkelijk nog niet.

Warme winter

In Pathé de Munt is het probleem dan ook behoorlijk groot. De bioscoop zegt dat de muizenplaag door de vele bouwwerkzaamheden in de buurt en de warme winter is ontstaan.

Snackende muizen

De krant Parool legde het probleem vast op beeld. Je ziet de muizen van links naar rechts schieten. Over de rugleuningen, tussen stoelen door, van de restjes eten te snacken. Als de bezoekers binnen komen blijven ze gewoon gaan.

Extra maatregelen

De bioscoop laat weten het heel vervelend te vinden dat de muizen voor overlast zorgen. "We doen er uiteraard alles aan wat binnen onze mogelijkheden ligt om overlast te voorkomen. We onderzoeken nu de mogelijkheden om in de zalen extra maatregelen te nemen ter preventie."

Popcorn

Een aantal andere Amsterdamse bioscopen dat last heeft van muizen, zegt om die reden geen popcorn te verkopen.

Bron: Parool. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden