Rachel en André Hazes Beeld ANP
Rachel en André HazesBeeld ANP

André Hazes woont weer bij zijn moeder Rachel: “Hij heeft moederliefde en rust nodig”

In de Belgische Lotto Arena werd drie avonden lang muziek van André Hazes gedraaid en meegezongen. Rachel Hazes is hier onwijs trots op, maar baalt dat haar zoon André (27) er niet bij kan zijn.

Doortje ScheepersANP

Na afloop van Vlaanderen zingt Hazes praat Rachel voor het eerst over de burn-out van haar zoon. “Echt jammer dat hij hier niet aanwezig kan zijn”, klinkt het bij het slotapplaus. “Want André keek echt uit naar deze concerten. Maar het gaat iedere dag een beetje beter met hem. Hij woont nu bij mij thuis en wordt heel hard verwend.”

Vitamines, moederliefde en rust

Rachel kookt iedere dag voor hem, schrijft HLN.be. “Vaak stamppot met andijvie, zijn lievelingskost. Vol vitamientjes. Want dat heeft hij nu nodig. Vitamientjes, moederliefde en heel veel rust. Die vindt hij thuis. ‘Het enige wat jij hier zelf moet doen, is kauwen’, lach ik dan.”

Roerige periode

Halverwege september kwam het nieuws naar buiten dat André een burn-out heeft. De zanger heeft tijd nodig ‘om weer op krachten te komen’, liet zijn management toen weten. De klachten zijn te wijten aan de ‘roerige periode’ waar André de afgelopen maanden doorheen ging. “Het gemis aan optredens en de onzekerheid die de coronapandemie met zich meegebracht hebben, en de ontwikkelingen in zijn privéleven, hebben een grote impact gehad.”

Privéleven

Eerder dit jaar gingen André en Monique Westenberg (43), de moeder van zijn 5-jarige zoontje André, uit elkaar. Kort na de breuk kreeg de zanger een relatie met Sarah van Soelen (26). Of die twee nu nog een relatie hebben, is niet bekend. Daar willen ze allebei geen uitspraak over doen.

Therapie

Momenteel doet André er alles aan om er weer bovenop te komen, zegt Rachel. “André volgt therapie en het wordt nog een lange rit, maar op het einde komt alles goed”, vertelt ze. “Dat weet ik zeker. Geef hem gewoon wat tijd.”

Rachel Hazes verrast zieke vader Rosanna Kluivert:

Bron: HLN.be.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden