André van Duin Beeld SBS6
André van DuinBeeld SBS6

André van Duin in tranen bij Linda’s Wintermaand: “Ik ben nog vaak verdrietig”

Bij Linda’s Wintermaand bijten gasten Nikkie de Jager en André van Duin zondagavond het spits af. De eerste aflevering gaat gelijk gepaard met veel emoties, wanneer André over zijn overleden geliefde praat. “Ik ben vaak boos geweest.”

Anne-Flore MullerSBS6

De kijker thuis steekt de revueartiest op Twitter een hart onder de riem.

Spraakmakende gasten

Het tweede seizoen van Linda’s Wintermaand is van start gegaan. Net zoals bij het eerste seizoen, spreken ook ditmaal iedere zondag in december twee spraakmakende, bijzondere gasten openhartig over hun leven. Zo waren gisteravond André van Duin en Nikkie de Jager te gast, die naast een coming-out ook een groot verlies in hun leven delen.

Te vroeg afscheid

Nikkie verloor haar slechts 14-jarige broertje vorig jaar aan de gevolgen van kanker. En ook André moest veel te vroeg afscheid nemen van zijn grote liefde Martin. Aan Linda vertelt hij over hun ontmoeting: “Ik kende hem al heel lang en toen was de liefde ineens er. Hij was 17 jonger dan ik, dus ik had niet gedacht dat ík alleen achter zou blijven.”

Boos

Linda vraagt hoe de ziekteperiode was voor André. “Ben je weleens boos geweest, dat het leven jou zo’n klap heeft gegeven?” André antwoordt dat hij die boosheid vaak voelde, maar dat zijn man dat nooit ervaarde. “Ik ben soms nog steeds boos. Zo’n jong iemand, wat heeft dat nou voor zin?”

Rouwproces

Martin overleed 13 januari 2020, inmiddels alweer bijna twee jaar geleden. “Je leert ermee leven, je geeft het een plek. Het is niet anders, maar ik ben er nog steeds wel heel vaak heel verdrietig om. Ik neem ook heel veel werk aan, zodat ik maar een beetje bezig blijf. En ik heb gelukkig heel veel goeie lieve vrienden die me goed in de gaten houden.”

Emoties

Zijn stem breekt: “Het is in deze tijd gewoon lastig, voor iedereen is het natuurlijk lastig in deze coronatijd”, zegt hij, doelend op de naderende kerstperiode. “Maar we komen er wel doorheen.” Linda de Mol is zichtbaar geraakt door de emoties van André. “Ik zou je nu heel graag even een knuffel willen geven”, zegt ze.

Reacties

De kijker thuis is ook geraakt door de woorden en het grote verlies van André van Duin, blijkt uit een stortvloed van berichten op Twitter.

Bron: Lindanieuws

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden