null Beeld

Andy wordt weduwnaar voor zijn 30ste, maar wil toch trouwen met nieuwe liefde

Wanneer Andy Bell en Anna Swabey elkaar in september beloven trouw te blijven tot de dood hen scheidt, weten ze dat die dag niet lang op zich zou laten wachten. 

Susan Dalstra

Andy en Anna ontmoetten elkaar in januari 2015 dankzij Tinder. Toen Andy na een poosje berichten uitwisselen vroeg of Anna met hem wilde afspreken, kwam het vreselijke nieuws: ze had net een maand geleden te horen gekregen dat ze een hersentumor heeft en niet langer dan drie jaar zal leven.

Medelijden

Voor sommige mensen zou dat reden genoeg zijn om de boel af te kappen, maar Andy wilde haar toch ontmoeten. "Het was niet omdat ik medelijden met haar had - daar was ze zelf eerst bang voor. Ik voelde me echt tot haar aangetrokken. Ik wist dat ik er spijt van zou krijgen als ik haar niet zou ontmoeten", vertelt hij The Daily Mail.

Onafscheidelijk

Vanaf die eerste ontmoeting was het raak. "We waren al heel snel onafscheidelijk en ik wist dat ik een heel bijzonder iemand had ontmoet. Natuurlijk hebben we over haar ziekte gepraat en het was onmogelijk te vergeten dat deze mooie vrouw zo ziek is. Maar ik wilde alleen maar bij haar zijn. Het kan me niet schelen voor hoe lang."

Bang

Hoewel Anna altijd positief blijft, geeft Andy toe dat ze zware tijden meemaken. "Ze is bang om dood te gaan, bang dat ze haar persoonlijkheid en de controle over haar lichaam verliest als de ziekte erger wordt. Ik voel me zo machteloos wanneer dat gebeurt. Ik zou er alles voor over hebben om met haar te ruilen."

Weduwnaar

Afgelopen december vroeg hij haar ten huwelijk. "Ik weet dat ik weduwnaar ben voor mijn dertigste door te trouwen met Anna. Maar ik wil haar gewoon voorstellen als 'mijn vrouw'. Ik kan niet wachten tot dat moment. Trouwen betekent mezelf verbinden aan Anna, voor hoe lang dat ook mag zijn."

Agent vraagt vriend ten huwelijk tijdens de Gay Pride:

Bron: The Daily Mail. Beeld: Twitter

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden