null Beeld EM-Press/Patrick van Emst
Beeld EM-Press/Patrick van Emst

Angela Groothuizen hoopt op cultuuromslag na TVOH-schandaal

Voormalig coach van The voice of Holland reageert op Instagram met een uitgebreide persoonlijke post waarin ze schrijft dat ze hoopt dat de ophef rond het programma uiteindelijk voor een positieve verandering zorgt.

Suzanna TimmerEM-Press/Patrick van Emst

Angela zegt dat er nu allerlei vertrouwenspersonen worden aangewezen en aangifteloketten en gedragscodes worden opgesteld. “Maar hiermee maak je nog geen cultuuromslag.”

Zelf heeft ze vanaf haar twaalfde helaas al meerdere keren te maken heeft gehad met seksuele intimidatie. “Een vader van een klasgenoot die opeens zijn tong in mond stopte en mijn borstjes betastte. En oudere mannen die mij wilden ontmaagden ‘want dat is beter met een ervaren man’...”

Dankzij haar oudere broer en zus wist ze wat ze kon verwachten en zegt ze verder redelijk ongeschonden uit de strijd te zijn gekomen. “Sinds mijn eigen jeugd is er weinig veranderd. Zolang schaamte en schuld bij de slachtoffers ligt en roofdieren worden gedoogd met hun grapje-moet-kunnen blijft alles hetzelfde.”

Oud-deelnemers

Na alle ophef rond The voice besloot ze contact te leggen met alle oud-talenten die zij begeleid heeft om te vragen of zij problemen hebben ondervonden tijdens hun deelname. “Gelukkig bleken de meeste kandidaten uit The voice kids een geweldige tijd te hebben gehad, maar meiden in de grote Voice hebben zich niet altijd veilig gevoeld.”

De aflevering van BOOS heeft haar zeer geraakt. “Ik zit hier woedend na te trillen.”

Bron: ANP/Instagram

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden