Angela Groothuizen neemt contact op met oud-pupillen TVOH Beeld Brunopress
Angela Groothuizen neemt contact op met oud-pupillen TVOHBeeld Brunopress

Eigen onderzoek

Angela Groothuizen neemt contact op met oud-pupillen ‘TVOH’ na berichten over grensoverschrijdend gedrag

Waar meerdere mensen die aan The voice of Holland hebben meegewerkt inmiddels hebben gereageerd op de berichtgeving, bleef het tot nu toe aan de kant van coach Angela Groothuizen (62) stil. In HLF8 reageerde ze gister voor het eerst op alle berichten én liet ze ook meteen weten dat ze het heft in eigen handen heeft genomen.

Erandi GodinezBrunopress

Angela was eerder als coach te zien in The voice of Holland en The voice kids. Momenteel werkt ze alleen nog voor The voice senior.

“Wanneer had dit allemaal moeten gebeuren?”

De zangeres en presentatrice vertelt dat ze nooit iets heeft gemerkt van de verhalen die nu rondgaan. “Het gekke is, als ik denk aan The voice, dan denk ik alleen maar: fantastisch en hele lange dagen. Ik vraag me af wanneer dit dan allemaal had moeten gebeuren. Maar het is dus wel gebeurd.”

“Ik ben er nog niet”

Om deze reden besloot Angela om zelf contact op te nemen met alle deelnemers die zij ooit heeft gecoacht en dat zijn er aardig wat. “Het zijn er iets van 130, dus ik ben er nog niet. Maar in de meeste berichten die ik terugkrijg, zeggen ze allemaal dat ze het heerlijk hebben gehad bij The voice en dat het een spannend avontuur was”, aldus Angela. Van alle reacties heeft ze een verslag gemaakt en naar RTL gestuurd. “Ze moeten er maar mee doen wat ze willen.”

Schandaal bij TVOH

De opnames van The voice zijn in ieder geval de komende tijd stilgelegd, nadat er berichten over seksueel grensoverschrijdend gedrag naar buiten kwamen. Zowel bandleider Jeroen Rietbergen als coach Ali B. worden genoemd in verhalen over verschillende seksuele misdragingen. Jeroen heeft afgelopen weekend bekend, maar Ali B. blijft volhouden dat de berichten niet waar zijn. Hij ontkent ook alle beschuldigingen. Donderdag verschijnt er in het YouTube-programma BOOS een aflevering waarin alle beschuldigingen worden besproken.

Bron: HLF8

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden