null Beeld

Anki wil de garage omtoveren tot kantoor: zó denkt ze de verbouwing aan te pakken

De kans is groot dat we ook ná de coronapandemie vaker thuis zullen werken. Daardoor veranderen onze woonwensen. Anki (33) en haar man hebben twee jonge kinderen en zijn vorig jaar verhuisd naar een groter huis. Ze denken alvast vooruit en hebben besloten te gaan verbouwen.

Libelle samen met Aegon

Tijdens de coronapandemie besloot Anki haar vaste baan op te zeggen en voor zichzelf te beginnen. Nu is Anki voedingsdeskundige en oprichtster van de Lazyfitgirl Methode en ziet zij haar bedrijf met de dag groeien. Op Instagram heeft zij inmiddels meer dan 63.000 volgers, die zij inspireert om voedzamer te gaan eten. Het succes heeft ervoor gezorgd dat ze thuis meer ruimte nodig heeft om te werken aan haar bedrijf. Anki: “Op een dag besloot ik er gewoon voor te gaan, ondanks de pandemie. Ik denk graag vooruit én in mogelijkheden, voor zowel mijn bedrijf als woning.”

Aan de keukentafel

En dus besloot ze voor zichzelf te beginnen. Maar toen Anki en haar man vlak voor de coronapandemie een nieuw huis kochten, hadden ze niet verwacht dat ze allebéi thuis zouden komen te zitten. Anki: “We hebben wel een kantoortje in huis, maar daar werkt mijn man nu. Hij heeft een drukke baan in de financiële sector en kan tijdens zijn meetings niet zomaar gestoord worden door de kinderen.” Nu werkt Anki al ruim een jaar aan de keukentafel. Een oplossing die tijdelijk prima is, maar niet voor op de lange termijn. “Het is lastig om werk en privé gescheiden te houden. Na de pandemie zal mijn man wel weer op kantoor gaan werken, maar waarschijnlijk niet meer alle dagen. Dan heb ik echt een eigen werkplek nodig,” aldus Anki.

Vooruitdenktip van Aegon

Heb jij net als Anki verbouwplannen? Maak dan nu slimme keuzes voor later. Bedenk alvast hoe je de verbouwing financieert en of je verzekering past bij je bouwplannen. Aegon denkt met je mee vooruit.

Glitterkeuken

Bij de aankoop van het huis hadden Anki en haar man al een aantal verbouwplannen. Zo wilden ze sowieso al de verzakte serre afbreken en de keuken laten vervangen. Anki: “Die bestaat namelijk helemaal uit glitters. Voor mijn werk maak ik vaak kookvideo’s, dan wil je wel professioneel overkomen.” En nu gaan ze ook de garage verbouwen. Deze wordt in tweeën gesplitst en zal daarna worden omgetoverd tot de nieuwe werkplek van Anki.

De serre die Anki en haar man willen afbreken. Beeld
De serre die Anki en haar man willen afbreken.

Laat je adviseren

Bij zo’n grote verbouwing is het belangrijk om vooruit te denken en te weten wat de opties zijn en hoe je dit het beste kunt financieren. Anki en haar man hebben de afgelopen jaren goed gespaard, en dankzij de financiële achtergrond van haar man weten zij goed wat de opties zijn. “Maar als je de kennis niet in huis hebt, is het zeker slim om je vooraf te laten informeren,” aldus Anki. Dat kan bijvoorbeeld door in gesprek te gaan met een financieel adviseur via Aegon. In zo’n gesprek komen allerlei vragen aan bod: moeten we een tweede hypotheek nemen, hebben we genoeg tijd om te sparen, welke risico's kunnen we verzekeren en kunnen we een bouwdepot aanvragen? Dit is een potje waarmee je de nieuwbouw of verbouwing van je woning kunt betalen en is onderdeel van je hypotheek.

Verduurzamen

De plannen liggen klaar, maar het is voor Anki en haar man nog een flinke uitdaging om een aannemer te vinden. Anki: “Aannemers hebben het op dit moment superdruk, en het is natuurlijk best een grote klus. En daarbij wil ik ook wel graag een aannemer die een beetje meedenkt.” Zo twijfelen ze er bijvoorbeeld nog over om vloerverwarming te nemen. “Dan komen er veel extra kosten bij. Maar het is wel duurzamer. Als we dat willen, kunnen we het beter allemaal in één keer doen,” aldus Anki.

Een fijne werkplek

Via een buurtplatform heeft Anki een oproepje geplaatst om goede ervaringen van aannemers te verzamelen. Inmiddels hebben zij en haar man vier offertes opgevraagd en hopen ze snel aan de slag te kunnen. Anki: “Mensen zien vaak op tegen een verbouwing, maar ik denk dat het de investering echt waard is. Het is belangrijk om een fijne woon- en werkplek te creëren met de mogelijkheden die je hebt. Zeker nu we zoveel thuis zijn.”

De garage van het huis wordt omgebouwd tot de nieuwe werkplek van Anki. Beeld
De garage van het huis wordt omgebouwd tot de nieuwe werkplek van Anki.

Vooruitdenken

Ben je net als Anki en haar man van plan om te gaan verbouwen? Bij het realiseren van grote woonplannen helpt Aegon je om vooruit te denken, waardoor je met slimme keuzes nu meer financiële mogelijkheden voor later creëert. Kijk voor meer informatie en tips op aegon.nl/vooruitdenken.

null Beeld
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden