Petronellalitta Beeld Petronellalitta
PetronellalittaBeeld Petronellalitta

Anne-Marie Jung over ‘De Vagina Dialogen’ bij Humberto: “Wees trots op je vulva”

De vagina voor eens en altijd uit de schaamstreek halen: dát is wat Marieke, Ellen en Anne-Marie van Bureau Vrouwenzaken met de Libelle-podcast De Vagina Dialogen willen. Aan tafel bij Humberto vertelt de actrice waarom ze het zo belangrijk vindt om meer over de vulva en alles daaromheen te praten. “Laten we er meer van houden en er beter voor zorgen.”

RedactiePetronellalitta

Taboe doorbreken

Anne-Marie is al langere tijd bezig om het taboe rondom de vulva te doorbreken. Eerder maakte ze een ‘Vulva knutselboek’ en een expositie. Sinds half juli is er ook een podcast in samenwerking met Libelle: De Vagina Dialogen. Samen met Marieke en Ellen kletst ze in openhartige onderbuikgesprekken over van alles en nog wat: van te grote schaamlippen tot de mythe van de visgeur, en van menstrueren tot masturberen.

“Je hoeft je er niet voor te schamen. Hij is niet altijd perfect en ruikt niet altijd naar bloemetjes. Hij is mooi; we komen er allemaal uit hè, op een enkele keizersnee na”, vertelt Anne-Marie in een oudere video die Humberto aan tafel laat zien.

Viva la vulva

“Maar wat is dat taboe nou precies?’” vraagt Humberto zich af. “Dat er (bijna) niet over gepraat wordt”, stelt Anne-Marie. “Vrouwen willen juist praten, delen, weten: hoe zit dat bij jou? We moeten meer van onze vulva gaan houden. Want als we onze vulva meer kunnen waarderen, gaan we er ook beter voor zorgen. En dat zorgt uiteindelijk voor minder schaamte.” Met de kreet “Viva la vulva!” sluit Anne-Marie het item af.

Humberto stelt lachend dat hij wel ‘even van slag is’, van al die vagina’s in beeld en het openhartige gesprek. Maar dat is natuurlijk precies de achterliggende gedachte van Anne-Marie en haar podcastcollega’s: wees er open over en trots op. De drie maken in De Vagina Dialogen alles bespreekbaar én hopen dat luisteraars in alle vrolijkheid - want dat zijn de gesprekken - een beetje wijzer worden.

Heb je de uitzending gemist? Via RTL XL kun je Humberto terugkijken. Anne-Marie schuift in aflevering 54 vanaf minuut 43 aan tafel aan. De Vagina Dialogen kun je onder meer via de Libelle-app en Spotify beluisteren - en dat is écht de moeite waard!

Bron: Humberto (RTL)

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden