null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Anne-Wil heeft corona: “Het liefst wil ik liggen. Gewoon liggen en niks doen”

Anne-Wil heeft twee kinderen, vijf kleinkinderen, is getrouwd met Han en werkt in een exclusieve boetiek. Ze is aan de beterende hand, maar de vermoeidheid is slopend en Han is streng.

Vrijdag

Het is niet niks om corona te hebben. Ik heb er zo veel over gelezen en gehoord en toch dacht ik dat het wel zou meevallen. Nou, niet dus! Het ergste is gelukkig voorbij. Het lijkt nog het meest op een stevige griep, met het verschil dat bij corona ook nog een onvoorstelbare vermoeidheid komt kijken. De verhoging en het irritante hoestje zijn verdwenen, maar een tochtje naar de wc put mij nog steeds net zo uit als een fietsrit van een paar uur. Het liefste wil ik liggen. Gewoon liggen en niks hoeven. Han is gelukkig niet meer zo ongerust als dat hij de eerste dagen was. Toen vroeg hij zo’n beetje om het uur hoe het ging. Heel lief, maar ook daarvan werd ik doodmoe. Het verbaast me dat hij nergens last van heeft. We hebben dicht genoeg tegen elkaar aan gelegen en ook gezoend. Ik ben blij dat hij geen klachten heeft, al vind ik het minder dat we in aparte kamers slapen. We doen wat nu eenmaal moet, maar ongezellig is het wel.

Zaterdag

Han heeft een paar dagen geleden een enorm boeket bij Carolien afgeleverd. Wat is het heerlijk, zo’n lieve buurvrouw die voor ons klaarstaat. We moeten haar soms echt afremmen, omdat ze anders elke dag met boodschappen, een ovenschotel of een lekker soepje voor de deur staat.

Maandag

Officieel ben ik beter, maar die ellendige vermoeidheid blijft. Han is streng. Nu ik niet ziek meer ben, verwacht hij dat ik niet te laat opsta, ga douchen en mij aankleed, onder het motto: bewegen moet! Mijn bed uitkomen is een dagelijkse overwinning op mezelf. Ik moet na elke kleine inspanning even uitrusten. Het schijnt erbij te horen, maar vervelend is het wel. Ondertussen realiseer ik me terdege dat ik blij mag zijn dat ik er zo goed vanaf ben gekomen. Elke dag lees ik over meer besmettingen, meer mensen naar het ziekenhuis, meer mensen overleden. Kun je het twee keer krijgen? We zullen hoe dan ook voorzichtig blijven, want Han heeft het nog niet gehad en ik moet er niet aan denken om nog een keer zo ziek te worden.

Dinsdag

Jaap en Anja hebben aan het begin van de coronacrisis een huis gehuurd in Spanje en daar zitten ze nog steeds. Het ligt een beetje afgelegen en ze voelen zich er veiliger dan in Nederland, waar ze buren hebben en drukke winkels zijn. Jaap heeft een paar keer in zijn leven een pittige longontsteking gehad en is daardoor kwetsbaarder. We bellen elkaar regelmatig. Het is vreemd dat mijn broer en schoonzusje opnieuw ver weg wonen. Niets is meer zoals het was. In plaats van eraan te wennen, begin ik steeds meer terug te verlangen naar die goede ouwe tijd, toen we nog niet wisten hoe ingewikkeld ons dagelijkse leven zou worden.

Beeld: iStock.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden