null Beeld ©BrunoPress/Patrick van Emst
Beeld ©BrunoPress/Patrick van Emst

Annemieke Schollaardt: ‘De genezing van kanker komt steeds dichterbij’

Vandaag sluiten de KWF Marathonweken af met de tv-show Marathon Live. Een liveshow met bijzondere marathonacties van bekende en onbekende actievoerders. 3FM-dj Annemieke Schollaardt presenteert het programma samen met Caroline Tensen. "Ik ben erg betrokken bij dit onderwerp, daarom wil ik meedoen."

Chanan Foppen©BrunoPress/Patrick van Emst

"Ik ken niemand die niet te maken heeft gehad met kanker in zijn of haar omgeving. Ik heb de ziekte bij mijn vader en een goede vriendin helaas ook van heel dichtbij meegemaakt", vertelt Annemieke. "Dat is ook de kracht van deze show. Iedereen is betrokken bij dit onderwerp en wil daarom ook zelf een marathon organiseren om geld op te halen voor onderzoek naar kanker."

LEES OOK: Jonge vrouw bezoekt 7 wereldwonderen na kankerdiagnose

Acties

"Met de show willen we mensen bewust maken dat het bijzonder is om iets speciaals te kunnen doen voor dierbaren die ziek zijn. Veel acties blijven me bij. Zo was er bijvoorbeeld een 20-jarige tweeling waarvan één zus ziek is. De meiden zijn allebei dol op het levenslied, daarom organiseerde de familie een karaoke-marathon met Wolter Kroes. Ook olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden die zelf kanker heeft overwonnen, kwam in actie met een zwemmarathon van elf uur. Vanuit de zwembond hebben veel mensen met hem meegedaan. En zo zijn er nog veel meer acties geweest en acties die we tijdens de show zelf nog afsluiten."

Genezing

"Mensen denken bij het woord kanker vaak dat het einde verhaal is, dat diegene niet lang meer te leven heeft. Maar er wordt vergeten dat het ontzettend goed gaat met onderzoek naar kanker. De genezing van kanker komt steeds dichterbij en dat hebben we zelf in de hand. We staan op deze avond daarom niet alleen stil bij de nare gevolgen van kanker, maar juist ook bij de mogelijkheden. Een streefbedrag is er niet, elk bedrag is welkom in de strijd tegen kanker."

Marathon Live is woensdag vanaf 20.30 uur te zien op NPO 1.

Beeld: Brunopress.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden