Antipasti met bresaola en ricotta
Voorgerecht voor 4 personen
Benodigheden:
- 4 el goede olijfolie
- 1 teentje knoflook, gepeld en gehalveerd
- 200 g verse, stevige ricotta
- zout, peper
- 8 basilicumblaadjes, heel fijngesneden
- 12 dunne plakken bresaola
- 50 g rucolablaadjes
- citroensap
- 50 g Parmezaanse kaas, geschaafd
Bereidingswijze
- Verwarm de olijfolie met de knoflook circa 5 min. op een heel zacht vuur, laat het vooral niet te warm worden. Laat tot lauwwarm afkoelen.
- Breng de ricotta op smaak met zout, peper en basilicum, en verdeel dit mengsel met het merendeel van de rucola over de plakjes bresaola.
- Rol de plakjes op en verdeel ze over 4 borden. Druppel er wat citroensap en knoflookolie over.
- Bestrooi met peper. Garneer met de rest van de rucola en de kaas.
Bereidingstijd: circa 25 min. Circa 280 kcal p.p.
Productie en receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie: Peter Kooijman.