Antipasti met bresaola en ricotta

Voorgerecht voor 4 personen


Benodigheden:

  • 4 el goede olijfolie
  • 1 teentje knoflook, gepeld en gehalveerd
  • 200 g verse, stevige ricotta
  • zout, peper
  • 8 basilicumblaadjes, heel fijngesneden
  • 12 dunne plakken bresaola
  • 50 g rucolablaadjes
  • citroensap
  • 50 g Parmezaanse kaas, geschaafd

Bereidingswijze

  1. Verwarm de olijfolie met de knoflook circa 5 min. op een heel zacht vuur, laat het vooral niet te warm worden. Laat tot lauwwarm afkoelen.
  2. Breng de ricotta op smaak met zout, peper en basilicum, en verdeel dit mengsel met het merendeel van de rucola over de plakjes bresaola.
  3. Rol de plakjes op en verdeel ze over 4 borden. Druppel er wat citroensap en knoflookolie over.
  4. Bestrooi met peper. Garneer met de rest van de rucola en de kaas.

Bereidingstijd: circa 25 min. Circa 280 kcal p.p.

Productie en receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie: Peter Kooijman.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden