null Beeld

Antipasti van groenten

Geroosterde paprika’s

Voorgerecht voor 4 personen

Bereidingswijze:

  1. Rooster 2 rode paprika’s circa 40 min. in een op 210°C voorverwarmde oven tot er blazen verschijnen op de schil.
  2. Doe de paprika’s over in een plastic zak, sluit deze goed en laat de paprika’s tot lauwwarm afkoelen. Door de stoom zal het vel makkelijk loslaten.
  3. Ontvel de paprika’s, verwijder zaadjes en zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes.
  4. Bestrooi ze met zout, peper, 2 el kleine kappertjes en enkele basilicumblaadjes.
  5. Schenk er 2 el olijfolie over.

Bereidingstijd: circa 15 min. Oventijd: circa 40 min.

Circa 70 kcal p.p.

Witte bonensalade

Voorgerecht voor 4 personen

Bereidingswijze:

  1. Spoel 1 blik à 4 dl Italiaanse witte bonen (cannellini) af onder stromend water en laat de bonen uitlekken.
  2. Dep ze droog.
  3. Meng de bonen met zout, peper, 1 ontvelde tomaat in blokjes, 2-3 el fijngesneden bladpeterselie en 2 el olijfolie.
  4. Garneer met ringen rode ui.

Bereidingstijd: circa 15 min. Circa 130 kcal p.p.

Geroosterde groene asperges

Voorgerecht voor 4 personen

  1. Schil 400 g groene asperges en verwijder de stugge onderkant.
  2. Leg de asperges in een ovenschaal, bestrooi ze met zout en peper en schenk er 2-3 el olijfolie over.
  3. Rooster de asperges 15-20 min. in een voorverwarmde oven op 200°C, keer ze halverwege.
  4. Schaaf er 50 g Parmezaanse kaas over en serveer op kamertemperatuur.

Bereidingstijd: circa 25 min. Oventijd: 15-20 min.

Circa 135 kcal p.p.

PRODUCTIE EN RECEPTUUR: Marlies Batelaan. FOTOGRAFIE: Peter Kooijman.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden