Aperol Spritz-fan? Dan is deze sinaasappel en Aperol cake écht iets voor jou
In de zomer is de Aperol Spritz het favoriete drankje van veel mensen. Maar wat te doen als de zomer bijna voorbij is? Nou dan bak je er toch gewoon een cake van?
De herfst staat alweer bijna voor de deur, maar met het lekkere nazomerweer wil je die vakantiestemming er toch proberen in te houden. Dus wat dacht je ervan om van jouw favoriete zomercocktail een overheerlijke frisse cake te maken? Dat wordt snoepen!
Boodschappenlijstje
- 175 gram gesmolten boter
- 225 gram basterd suiker
- 1 eetlepel Aperol
- 1/2 theelepel amandelextract
- 1 grote sinaasappel
- 2 eieren
- 2 eiwitten
- 250 gram bloem
- 75 gram amandelmeel
Voor het glazuur:
- 5 eetlepels Aperol
- 2 eetlepels citroensap
- 125 gram suiker
Zo maak je 'm
- Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
- Smeer de cakevorm in met boter en leg een strook bakpapier over de bodem van de vorm.
- Rasp de sinaasappel en zorg voor 3 eetlepels sap. Meng dan de boter, suiker, Aperol, amandelextract, sinaasappelrasp en -sap, en een heel ei en een eidooier door elkaar. Klop dit een paar minuten goed door tot het mengsel licht en schuimig is geworden. Meng nu voorzichtig de bloem en het amandelmeel door het beslag.
- Klop de drie eiwitten op. Voeg daarna de eiwitten voorzichtig toe aan het beslag, maar hou wel zoveel mogelijk lucht in het beslag. Meng dit alles goed door elkaar.
- Giet het beslag in de bakvorm, bak de cake in 1 uur en 10 minuten tot hij helemaal gerezen is. Test met een satéprikker of hij gaar is.
- Laat de cake nog even in de vorm en prik er gaatjes in terwijl hij nog warm is. Druppel twee eetlepels Aperol over de cake. Meng de rest van de Aperol door het citroensap, roer vervolgens de suiker erdoorheen tot je een dik en plakkerig glazuur krijgt en glazuur de bovenkant van de cake.
- Laat de cake afkoelen, de glazuurlaag wordt dan steviger. Smakelijk!
Met dít simpele trucje haal je véél meer sap uit je sinaasappels:
Bron: Olive Magazine. Beeld: iStock