null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Aperol Spritz-fan? Dan moet je deze Aperol-sorbet met prosecco proberen

Een Aperol Spritz brengt je meteen in de vakantiestemming. Afkoelen met het drankje op een warme dag? Maak er dan deze feestelijke sorbet van.

Online redactie LibelleGetty Images/iStockphoto

De ingrediënten voor een Aperol Spritz: Aperol, bruisend water en prosecco. Op een warme dag mag daar wel wat verfrissing bij. Voor een Aperol-sorbet met prosecco pas je het recept dus net een klein beetje aan.

Wat heb je nodig?

  • 400 ml verse sinaasappelsap
  • 50 ml verse citroensap
  • 120 g poedersuiker
  • 150 ml Aperol
  • 750 ml prosecco
  • 1 sinaasappel voor decoratie

Zo maak je het:

  1. Meng alle ingrediënten behalve de prosecco met elkaar.
  2. Leg dit mengsel minimaal 3 uur in de vriezer. Roer het in het eerste uur een paar keer door.
  3. Maak er bolletjes van met een ijsschep en leg dit in een cocktailglas. Schenk daar de prosseco overheen en decoreer met een schijfje sinaasappel.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Brigitte.de. Beeld: iStock

null Beeld

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden