null Beeld

Appelflapjes

VrouwOnline.nl

Zin in iets lekkers, maar wil je niet meteen grijpen naar de zak chips? Ik maak zelf vaak appelflapjes; als je ze zelf maakt zijn ze zoveel gezonder dan die je uit de winkel haalt. En het is nog veel leuker ook!

Het enige wat je nodig hebt, zijn plakjes bladerdeeg, appel (goh...), suiker en wat eigeel. Zelf vind ik het ook altijd lekker om rozijntjes, kaneel en een beetje citroensap toe te voegen.

Je rolt het bladerdeeg iets uit met een roller (is hij makkelijker te bewerken en worden de flappen mooier in de oven). Klein beetje rollen maar. Dan de vulling erin, dichtvouwen, randjes aanduwen met een vork (krijg je meteen mooie randjes!) en bestrijken met eigeel voor de glans. Je kunt hier ook weer suiker op strooien (erg mooi, maar wel calorie-rijker).

Je bakt de flappen op een bakplaat (eventueel op bakpapier), ongeveer een kwartiertje op 210 graden in de (hetelucht)oven. Blijf er wel bij; hoe 'hard' ze gaan verschilt per formaat appelflap en soort oven.

Zelf maak ik liever een heleboel kleintjes dan een paar grote. It's up to you! ;-)

Eerder verschenen op VrouwOnline

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden