null Beeld

Appeltaart in een nieuw jasje

Pie pops

Libelle Admin

Deze hapklare lekkernijen zijn ideaal voor de zoete trek. Het oog wil natuurlijk ook wat, daarom is de presentatie van deze appeltaartjes op een stokje uitermate geschikt voor verjaardagen en andere feestjes.

Wat?

1 pakje bladerdeeg

2 appelen

snufje kaneel

30 g suiker

lollystokjes/satéprikkers

1 ei

paneermeel

Hoe?

Verwarm de oven voor op 190 ?C. Schil de appelen, verwijder de klokhuizen en snijd de vruchten in kleine stukjes. Meng ze met de suiker en wat kaneel. Neem het bladerdeeg en steek hier rondjes of andere leuke vormpjes uit. Druk bij de helft van de vormpjes een lollystokje in het deeg en strooi er een beetje paneermeel op. Schep er vervolgens wat van het appelmengsel op, waarbij je de randjes vrijlaat. Leg er een rondje bladerdeeg op en zorg dat de randjes mooi gesloten worden door er met een vork een leuk motiefje in te drukken. Prik een paar gaatjes in het bladerdeeg en bestrijk het met een losgeklopt eitje. Bak de lolly’s gedurende 15 minuten af in de oven.

Havermoutontbijtje

Voor een kickstart van je dag is havermoutpap ideaal; je bruist hierdoor namelijk de hele ochtend van de energie. Helaas is dit ontbijtje niet bij iedereen even populair. Maar door deze appeltaartvariant gaat hier zeker verandering in komen!

Wat?

1 appel, in stukjes

100 gr havervlokken

250 ml water

½ el kaneel

½ el nootmuskaat

Optioneel

scheutje melk

suiker of ahornsiroop

Hoe?

Breng het water aan de kook in een kleine steelpan. Voeg vervolgens de havervlokken, appel, kaneel en nootmuskaat toe. Zet het vuur op een laag pitje en laat het nog 2-3 minuten opwarmen terwijl je blijft roeren. Serveer met een scheut melk en ahornsiroop of strooi er wat suiker overheen.

Taart in een appel

Dit is letterlijk een appeltaart in een nieuw jasje. Waarom zou je ook een taartvorm kopen als je de appel zelf ook als bodem kunt gebruiken?

Wat?

1 pakje bladerdeeg

6 uitgeholde appels

2 appels, geschild en kroos verwijderd

3 el honing

2 el bloem

½ tl zout

½ tl nootmuskaat

1 eiwit

1 citroen

Hoe?

Verwarm de oven voor op 190 ?C. Sprenkel in elke uitgeholde appel een beetje sap van de citroen. Snijd de inhoud van de appels en de twee hele appels in kleine stukken en meng deze met de honing, bloem, zout, nootmuskaat en de rasp van de citroen. Neem het bladerdeeg en steek er rondjes uit van ongeveer 10 cm doorsnede. Prik hier met een vork wat gaatjes in. Vul de zes uitgeholde appels met het appelmengsel en bedek het met een laag bladerdeeg. Bestrijk de bovenkant met wat eiwit en strooi er een beetje suiker op. Bak de appels gedurende 20 minuten in de oven.

Smakelijk!

Tip: ben jij meer van de klassiekers? Kijk dan snel naar het recept voor grootmoeders appeltaart.

Source: rarebirdfinds.typepad.com on Pinterest

Source: tokyoterrace.com on Pinterest

Source: blogs.babble.com on Pinterest


Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden