null Beeld

Arjen Lubach sneert naar ‘Op1’-gasten die avondklok negeren

Arjan Lubach heeft zich vrijdagavond op Twitter behoorlijk populair gemaakt. De cabaretier was te gast bij ‘Op1’, maar woonde de uitzending via een liveverbinding mee omdat hij zichzelf naar eigen zeggen ‘niet belangrijk genoeg vond om de avondklok te negeren en naar buiten te gaan.’

Erandi Godinez

Veel Twitteraars waren van mening dat Arjen de spijker op de kop sloeg.

Veel kritiek op latenighttalkshows

De latenighttalkshows liggen al een tijdje onder vuur. Omdat de uitzendingen in de avond plaatsvinden, zijn gasten steevast genoodzaakt om tijdens de avondklok naar buiten te gaan. Veel mensen vinden dat de talkshows te veel (onnodige) gasten uitnodigen. De NPO en RTL lieten daarom onlangs nog weten dat ze hun gastenlijsten zouden aanpassen, maar tot nu toe is daar nog weinig van te merken.

“Het is onnodig”

Arjen Lubach kon het dan ook niet laten om hier vrijdagavond tijdens ‘Op1’ nog even over te beginnen. Presentator Paul de Leeuw vroeg aan Arjan of het klopte dat hij de uitzending niet bij wilde wonen vanwege corona, waarop Arjan het volgende zei: “Het is onnodig om tijdens de avondklok mijn programma te komen verkopen en te laten zien dat ik het wel waard ben om naar buiten te mogen.” Vervolgens deelde hij ook nog even een sneer uit naar de gasten die wél waren gekomen. “Dit is meteen om iedereen in de studio een slecht gevoel te geven,” aldus Lubach. In de studio waren onder andere Op1-presentator Sander Schimmelpenninck, die een debat aanging over de loonkloof tussen mannen en vrouwen, en Rene Mioch en Imca Marine die kwamen praten over een podcast.

Tweets over Arjen Lubach

Op Twitter kreeg Arjan Lubach veel bijval. De meeste mensen waren het met hem eens dat het eigenlijk belachelijk is dat er nog zoveel gasten naar talkshows komen tijdens de avondklok:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Twitter, Op1. Beeld: Op1 screenshot

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden