null Beeld

Arjen Lubach uitgeroepen tot ‘Influencer van het jaar’

Niemand minder dan Arjen Lubach is door Trouw uitgeroepen tot Influencer van het jaar. Hij kreeg meer stemmen dan onder anderen Lange Frans, Famke Louise en Nikkie de Jager.

Online redactie Libelle

Arjen Lubach won deze prijs omdat hij volgens de krant op social media het meeste invloed had op het maatschappelijke debat.

Fabeltjesfuik

Vooral het filmpje waarin Arjen Lubach het woord ‘Fabeltjesfuik’ introduceerde trok het afgelopen jaar veel aandacht. Daarin liet de presentator zien hoe iedereen door algoritmes van social media eenzijdige informatie krijgt en verstrikt kan raken in een web van complottheorieën en ‘alternatieve feiten’. De video over de Fabeltjesfuik had grote invloed op Lange Frans. Op Twitter liet hij weten dat zijn YouTubekanaal werd verwijderd na de aflevering over de Fabeltjesfuik.

Uitslag

Er zijn maar liefst 1143 stemmen uitgebracht voor de Influencer van het jaar-verkiezing. De uitslag is als volgt:

  1. Arjen Lubach
  2. #tussenkunstenquarantaine
  3. Diederik Gommers
  4. Nikkie de Jager
  5. Eloise van Oranje
  6. Lange Frans
  7. Akwasi
  8. Thierry Baudet
  9. Famke Louise
  10. Call-out accounts

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland!

Bron: Trouw. Beeld: Brunopress.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden