Brunopress Beeld Brunopress
BrunopressBeeld Brunopress

Breuk

Art Rooijakkers en vriendin na twintig jaar uit elkaar: “Enorm verdrietig”

Presentator Art Rooijakkers en zijn vriendin Andrea hebben hun relatie na twintig jaar verbroken. Dit laat het management van de presentator weten aan het ANP, na berichtgeving van weekblad Weekend.

Erandi GodinezBrunopress

Art en Andrea zijn ouders van een tweeling die in 2017 werd geboren, Puk en Keesje.

Gezamenlijke verklaring

‘Hoewel enorm verdrietig, zijn Art en Andrea in goede harmonie uit elkaar gegaan en richten zich nu vooral als trotse ouders op de opvoeding van hun dochters’, zo staat in een verklaring van het management. ‘Met het oog op hun privacy en die van hun dochters vragen ze de media om respectvol met deze situatie om te gaan.’

null Beeld Brunopress
Beeld Brunopress

Pieken en dalen

Dat zijn relatie de nodige pieken en dalen kende, liet Art ook al in een interview met Jan Magazine in 2020 weten. De presentator liep naar eigen zeggen in 2014 vast in werk, liefde en vriendschappen en voelde zich toen in niets meer gelukkig. “Ik had het gevoel dat we bij elkaar waren omdat we nu eenmaal bij elkaar waren. Ik wíl geen vanzelfsprekendheden in mijn leven. Ik wil het vers en fris houden.”

Helende reis

Een reis zorgde er echter voor dat hij en Andrea weer naar elkaar toe groeiden. “Drie weken lang hebben we in Oeganda met een jeep door het land gereden. Een kudde olifanten met jonkies liep om onze auto heen. Ik registreerde het. Zonder veel plezier. Tot ik zag hoe Andrea in diepe verwondering en volmaakt gelukkig naar die beesten zat te kijken. En… Daar werd ik ook weer gelukkig door. Zo zijn de banden weer vernieuwd. Met volle overgave heb ik weer voor haar gekozen, en zij gelukkig ook voor mij.”

Bron: ANP

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden