null Beeld

Artis neemt toch (nog) geen afscheid van leeuwen

Artis maakte onlangs bekend dat de leeuwen per 15 februari werden overgeplaatst naar een dierentuin in Frankrijk. Helaas heeft het Franse park zich teruggetrokken waardoor de dieren voorlopig toch nog in Amsterdam blijven.

Online redactie Libelle

“Helaas blijkt het verblijf, ondanks eerdere informatie en afspraken, niet beschikbaar”, licht Artis-directeur Rembrandt Sutorius toe. “Het Franse park heeft hiervoor excuses aangeboden. Desondanks zijn we verbijsterd. We moeten ons nu opnieuw op de toekomst van de leeuwen beraden.”

Wat nu?

Door de coronacrisis moet de dierentuin afscheid nemen van hun leeuwen. Het nieuwe onderkomen voor de dieren kost 4 miljoen euro en dat kan het park niet ophoesten. "Het kost 60.000 euro om Artis een dag draaiende te houden en we zijn door ons spaargeld heen", vertelde de directeur al eerder. Het is nog niet bekend wat er met de leeuwen gaat gebeuren nu de verhuizing niet doorgaat. De interesse vanuit andere dientuinen in Europ is volgens Sutorius zeer beperkt. “We zijn nog niet van de schrik bekomen.”

Steun

Momenteel krijgt Artis steun via de campagne #vergeetARTISniet. “Dat doet ons goed. Maar dat neemt niet weg dat er heel veel geld moet binnenkomen om Artis overeind te houden, laat staan te kunnen denken aan het alsnog realiseren van een nieuw leeuwenverblijf.”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Linda. Beeld: Getty Images

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden