null Beeld

Auberginesoep met knoflook

Nog geen idee wat je vanavond moet eten? Wij hebben een heerlijk auberginesoep recept!

ChantalBakker

Ingrediënten

  • 2 aubergines, doormidden gesneden
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 witte ui, in ringen gesneden
  • 1 groene (of rode) paprika, in reepjes gesneden
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 250 ml crème fraîche
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • Peterselie
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de aubergines met de schil naar beneden in een ovenschaal en besprenkel ze met olie, zout en peper. Leg de gepelde teentjes knoflook erop en plaats de ovenschaal ongeveer 40 minuten in de oven. Laat de ingrediënten afkoelen.
  2. Verhit olie in een grote pan en fruit hierin de paprika en de ui. Wanneer de groenten even gebakken zijn voeg je 2 liter water toe. Breng aan de kook. Voeg daarna de bouillonblokjes en oregano toe. Schep het vlees uit de aubergine en gooi het velletje weg.
  3. Voeg de aubergines samen met de rest van de ingrediënten uit de ovenschaal toe aan de bouillon en pureer het geheel ongeveer een minuut met de staafmixer. Voeg ook de crème fraîche toe en laat de soep nog een tijdje pruttelen. Garneer met peterselie.

Eet smakelijk!

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden