Wacht nog even met tanken: benzine is vanaf vrijdag goedkoper Beeld Getty Images/iStockphoto
Wacht nog even met tanken: benzine is vanaf vrijdag goedkoperBeeld Getty Images/iStockphoto

Autorijders, opgelet! Hier tank je (minstens) 30 cent per liter goedkoper

Er wordt misschien regelmatig de draak gestoken met je accent als je in Enschede of Venlo woont, maar je tankt mooi wel 30 cent goedkoper dan de rest van Nederland. Als je even de grens oversteekt tenminste.

Milou WindhorstGetty Images/iStockphoto

Duitsland verlaagt per 1 juni namelijk de accijns op brandstof. Kassa!

Voor de beeldvorming (en voor alle mensen die tegenwoordig pinnen zonder te kijken): een liter benzine kost je in Nederland op het moment gemiddeld € 2,36. Per 1 juni zakt de prijs bij onze oosterburen van € 2,07 naar mogelijk € 1,70 (!). De Duitsers verwachten dan ook veel visite van onze kant.

Honderd kilometer omrijden

Afgelopen week was het verschil tussen benzine in Duitsland en in Nederland nog maar 8 cent per liter. Dat is natuurlijk ook de moeite om een stukje voor om te rijden, zometeen loont een tripje over de grens helmaal.

Woon je iets westelijker? Ook dan loont een benzinetripje naar Duitsland. Er is uitgerekend dat je een omweg tot 100 kilometer kunt maken en onderaan de streep nog steeds goedkoper uit bent. De laatste keer dat het prijsverschil zo enorm was, is alweer zeventien jaar geleden.

Kilometervergoeding omhoog

En er is nóg meer goed nieuws voor ons Nederlanders, want vanaf volgend jaar gaat de kilometervergoeding ook al omhoog, van 19 naar 21 cent per kilometer. Als we al die extraatjes maar op krijgen!

Bron: Welingelicht Kringen

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden