null Beeld

Avocado-cheesecake

Deze verrassende combinatie van avocado en cheesecake moet je geprobeerd hebben.

Online redactie Libelle

Benodigdheden voor 10-12 personen:

  • 240 g blanke amandelen
  • 180 g pruimen, ontpit
  • 80 g kokos
  • 4 el kokosolie
  • 2 el oploskoffie (espresso)
  • 4 blaadjes gelatine
  • 150 ml honing
  • 400 g avocado, geschild en ontpit
  • 300 g roomkaas (light)
  • 2 limoenen, geraspt
  • 75 ml limoensap

Extra: een springvorm Ø 24 cm, keukenmachine

Bereiding:

  1. Maal de amandelen, pruimen, kokos, kokosolie en koffie in de keukenmachine tot een plakkerig kruim.
  2. Verspreid het mengsel over de ingevette springvorm en duw de bodem en opstaande randen goed aan.
  3. Week de gelatine vast in koud water.
  4. Meng ondertussen 100 ml honing, de avocado, roomkaas, limoenrasp en -sap in een keukenmachine en maal tot een glad mengsel.
  5. Verwarm de overige honing in een pannetje en los de geweekte gelatine hierin op.
  6. Voeg de honing al roerende toe aan de avocadobasis.
  7. Schep de avocadobasis op de bodem en laat de taart minimaal 3 uur in de koelkast staan tot de vulling stevig is.
  8. Maak de taart voor serveren af met wat gesneden avocado, limoenrasp en kokosflakes.

Bereidingstijd: 30 min. Wachttijd: 3 uur

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland!

Receptuur: Victor de Launay. Beeld: Victor de Launay

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden