Nieuw seizoen ‘B&B vol liefde’: dit zijn de kandidaten Beeld RTL
Nieuw seizoen ‘B&B vol liefde’: dit zijn de kandidatenBeeld RTL

‘B&B vol liefde’ weekoverzicht 1: “Is dit een film of is dit real?” “Desiree is real, Hans”

Boer zoekt vrouw, Ik Vertrek, First Dates, Lang leve de liefde: Libelle's Chanan kijkt het allemaal even graag. Al die programma's komen samen in haar grote favoriet: B&B vol liefde. Elke week blikt ze terug op de gebeurtenissen in de b&b's. Deze week: tongzoenen, duidelijke grenzen en ja, Desiree.

Chanan FoppenRTL

Jaaaa, we zijn begonnen! Een nieuw seizoen B&B vol liefde. En wat voor seizoen. Ik dacht dat het niet beter kon dan vorig jaar. Zie maar weer eens types als Jacob of Bert te vinden. Maar na drie afleveringen wist ik: dit ís beter dan het vorige seizoen. We hebben een hoop bij te praten. Ik weet bijna niet waar ik moet beginnen...

Richard (50) - Portugal

Over Ik vertrek gesproken... Bij ADHD-Richard in Portugal zijn er nog geen gasten te bekennen. Niet alleen de gasten ontbreken, er is ook nog geen vergunning. Toch heeft hij er alle vertrouwen in dat hij binnen niet al te lange tijd het compleet overwoekerde terrein om kan toveren tot een heuse tipicamping en een luxe villa. Stilstand is achteruitgang, dus hop, aan de bak!

Een beetje hulp zou wel fijn zijn. Simone (“haar kan groeien”), kom er maar in! Néé hallo hee, niet dáárin! Vorig seizoen moesten we lang, héél lang wachten op liefde in de b&b (die was er niet). Tongen zat er toen écht, écht nog lang niet in. Rich laat er geen gras over groeien en gaat er na één dag al vol voor. Een tongseizoen na het eerste ontbijt? Temptation Island is er niets bij. Huisvriendin Ingrid wilde zich op dat moment het liefst verstoppen in haar onesie. Een kont of niet, het had niet veel gescheeld of Simone had al bij Richard in z'n tipi gelegen. Claudia heeft nog geen idee waar ze terecht is gekomen... Hopelijk is ze niet zo'n ontbijter.

Hans (60) - Frankrijk - B&B vol liefde

Nieuw seizoen ‘B&B vol liefde’ Beeld RTL
Nieuw seizoen ‘B&B vol liefde’Beeld RTL

Ik wil geen domme vrouw-Hans deed me na zijn eerste verschijning in dit nieuwe seizoen heel erg denken aan Bert uit seizoen één. Want: ook Frankrijk en ook niet zo héél handig met vrouwen - op het eerste gezicht (dat dacht ik ook van Richard). Na een moppie voor zijn moppie was de kamer van Petra klaar voor haar komst. Je zou denken dat een B&B-eigenaar zo behulpzaam is om de bagage van zijn gasten te dragen. Nee hoor, dat moest Petra zelf wel lukken. De appeltaart die nog in de auto stond, kon hij vervolgens steken waar de zon niet schijnt. Maar, ook de liefde van de vrouw gaat door de maag. Misschien kon hij zijn eerste blunder nog goedmaken met een heerlijke Franse maaltijd? Op het menu: kipsaté. Zonder groente, daar houdt hij niet van. Mastercheffie hoor. Ik denk dat Petra ’s nachts stiekem naar de auto is geslopen om nog een stukje appeltaart te scoren.

Astrid (48) - Oostenrijk

Nieuw seizoen ‘B&B vol liefde’ Beeld RTL
Nieuw seizoen ‘B&B vol liefde’Beeld RTL

Wat zit er in het water daar in Oostenrijk? Weinig liefde, in ieder geval. Ik heb me een paar keer achter een kussen verstopt omdat ik het ongemak niet meer aankon. Over Astrid moet je één ding weten: ze heeft grenzen. Heel duidelijke grenzen. Ze maakt voor niets en niemand een uitzondering. Gezellig samen een glaasje wijn drinken met een stukje kaas? Ben je helemaal gek. Kloppen op haar slaapkamerdeur? Niet. Doen. Samen eten? Wat denk je wel niet. Ademen? Liever niet. Alex pikte heel andere signalen op tijdens het mooie, krachtige koffiemoment. Maar iemand die haar duidelijke (!!) signalen niet begrijpt, die moet As niet. Wiederschauen Alex. Komkommers in de tas en gas erop. Lukt het Harm-Jan (kap-met-dat-jam-jam) wel om Astrid een beetje te laten ontdooien? We hebben het nu al beroemde en beruchte schreeuwmoment in de tuin nog niet gehad, dus ik ben heel bang dat ook hij het niet lang volhoudt in Haus Nohra.

Denise (31) - Spanje

Nieuw seizoen ‘B&B vol liefde’ Beeld RTL
Nieuw seizoen ‘B&B vol liefde’Beeld RTL

Looks zijn voor Denise niet belangrijk, ambitie is wat ze wil. Het is dan wel heel toevallig dat Dave en Giovanni er allebei prima uitzien. Nou ja zeg, wat een fijne bijkomstigheid! Heel veel hebben we nog niet gezien uit Zuid-Spanje. Er gebeurt te veel op de andere locaties. Wat we wel weten: Dave valt in de smaak bij viervoeter Joey en dus ook bij baasje Denise. De trouwlocatie werd al bekeken (was dit maar een grap) en er werd ook al geknuffeld. Giovanni moet nog flink wat ge-highfive inhalen, wil hij een beetje in de buurt komen van concurrent Dave. Tranquilo, tranquilo. Wat niet is kan nog komen.

Hans (54) - Italië

Nieuw seizoen ‘B&B vol liefde’  Beeld RTL
Nieuw seizoen ‘B&B vol liefde’Beeld RTL

Hansje, Hansje, Hansje. Had je meegedaan aan dit programma als je had geweten wat je te wachten stond? Er is daar zoveel gebeurd dat ik het niet eens kan hebben over het feit dat zijn ex (!!) hielp om de logés uit te kiezen. Het begon allemaal zo leuk en gezellig met Hayriye. De vrouwtjes inpakken? Dat was Hans heus niet verleerd. This is real, meid. Handje handje, kusje kusje. Hij klampte zich meteen aan zijn eerste date vast. Oké, ze snijdt haar spaghetti. Toen dacht je nog dat dát erg was, Hans. Dat was vóór de ontmoeting met Desiree (sorry, dit wordt geen aardig stukje).

Je noemde haar jouw vrouwelijke versie, maar daar kwam je denk ik al snel van terug. Ik weet wel een naam voor de volgende storm in ons land... Als een tornado raasde Desiree over de Italiaanse markt. Niets was goed genoeg voor mevrouw EN WAAROM SPRAKEN ZE EEN ANDERE TAAL? Arme Hayriye, ik was allang weggelopen. Zoek het uit met je paprika's. In de keuken ging het vrolijk verder. We hebben het niet gezien, maar de messen vlogen door de lucht. Toch knap dat ze met de gebrekkige materialen die ze tot haar beschikking had zo'n maaltijd op tafel heeft weten te zetten (dit is sarcastisch). Hans probeerde het ijs nog te breken door een geintje te maken over de ontbrekende walnoten, maar daar kon ons Dees niet om lachen.

De volgende dag was het de beurt aan iemand anders om te koken. O nee, Desiree besloot nog een poging te wagen. MAAR WAAR ZIJN HIER DE AUGURKEN? KAN IEMAND ME NÚ AUGURKEN BRENGEN? Hariye trok het niet meer in de b&b vol ellende (goeie grap, Hans) en vertelde haar concurrent de waarheid. Hans kreeg een noodoproep op zijn werk om in te grijpen voordat Hayriye heel andere dingen met een augurk zou gaan doen. Is dit een film of is dit real? Desiree is real, Hans. Ze was zich natuurlijk van geen kwaad bewust (wil je dat ik niet meer kook?), maar Hans was duidelijk: “Ik word niet verliefd op mensen zoals jij. Het ligt niet aan jou, maar aan de persoon die je neerzet.” Aiiii...

Natasja (49) - Frankrijk

Nieuw seizoen ‘B&B vol liefde’ Beeld RTL
Nieuw seizoen ‘B&B vol liefde’Beeld RTL

Bonjour, Natasja! Natasja had meer verwacht van de mannen die op haar oproep zouden reageren. Er waren maar weinig mannen die ze zag als “aanstaande ex”. Ja, de sfeer zit er goed in. Dirk kwam door de strenge keuring heen en arriveerde als eerste in Frankrijk! Oooh, een cabrio? Die moest de Haarlemse helaas achterlaten in Nederland, dus de eerste punten waren al binnen. Dirk wil haar maar al te graag helpen om haar ikigai te vinden (die heeft hij zelf allaaang gevonden), maar wel als hij klaar is met het spelletje op zijn telefoon. Geen wifi? Hij gaat zelf wel even de stad in om dat op te lossen. Na een biertje dan. Ik denk dat Dirk inderdaad de titel ex niet gaat krijgen...

Martijn (31) - Portugal

Nieuw seizoen ‘B&B vol liefde’ Beeld RTL
Nieuw seizoen ‘B&B vol liefde’Beeld RTL

Kom je na 847494 uur eindelijk aan op het vliegveld in Portugal, staat je mogelijk aanstaande schoonvader je op te wachten. Ja sorry, Martijn moest nog even een boodschapje doen. Eh, sorry? Hij stond waarschijnlijk zijn goede looks te bekijken in de spiegel (zijn woorden). Simone hoopte nog zo dat Martijn zijn best zou doen, omdat ze van zo ver (Hawaï, ja echt) komt. Maar helaas, er moesten nog gasten inchecken en de administratie moest ook nodig bijgewerkt worden. Ga maar even bij paps en mams zitten.

O nee toch, is daar nóg een vrouw? Ineens stond Britt ook voor zijn neus. Twee vrouwen die aandacht willen? Pa-niek. Ik snap ineens heel goed waarom Martijn daten een raar woord vindt. Een ontbijtje paste nog net in zijn drukke agenda. Maar maak dan snel een keuze, want hij kan er niet tegen als mensen niet kunnen kiezen wat ze willen weten. Terug aan het zwembad wist Britt het zeker: ze gaat liever met haar vriendinnetjes naar een festivalletje dan met haar schoonouders naar het zwembad. Gelukkig was het vanaf het eerste moment toch al duidelijk dat Simone niet meer terug hoeft naar Hawaï.

Volgende week in B&B vol liefde

Volgende week maken we kennis met de laatste kandidaat, Ted. Bewaren ze het beste voor het laatst? Dat kan toch bijna niet? Tot dan!

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden