Baasje vindt haar hond zeven jaar later en 1700 kilometer verderop terug Beeld Getty Images/iStockphoto
Baasje vindt haar hond zeven jaar later en 1700 kilometer verderop terugBeeld Getty Images/iStockphoto

Bijzondere hereniging

Baasje vindt haar hond zeven jaar later en 1700 kilometer verderop terug

In 2014 kwam de eigenaresse van hondje Pepper in een nachtmerrie terecht: haar Yorkshire Terriër werd gestolen. Nu, zeven jaar later, werd het beestje gevonden, maar liefst 1700 kilometer van huis.

Tara StokdijkGetty Images/iStockphoto

Het is de grootste schrik van elk huisdierbaasje en het overkwam de eigenaresse van hondje Pepper: zeven jaar geleden liep haar viervoeter weg uit haar huis in Florida. Niet veel later kwam ze erachter dat haar hondje te koop werd aangeboden op Craigslist, de Amerikaanse versie van Marktplaats. Het beestje was gestolen!

Aangifte van diefstal

Iemand anders deed zich op Craigslist voor als de eigenaar van de hond. Het baasje van Pepper schrok zich rot en deed aangifte bij de politie, maar helaas zonder resultaat. Ze hoorde er zeven jaar lang niks meer over, tot ze ineens een telefoontje kreeg.

Chip zorgt voor hereniging

Voor het eerst in al die jaren werd de chip van het hondje uitgelezen door een dierenarts van Eaton County Animal Control. Daarop vonden ze alle gegevens van de eigenaresse, die haar hondje al jaren niet gezien had.

1700 kilometer verderop

Ze besloten haar te bellen en wat bleek? Pepper woonde de afgelopen vijf jaar bij een gezin dat niet wist dat het beestje gestolen was. Pepper verbleef inmiddels in Michigan, 1700 kilometer van Florida waar het dier van huis was weggelopen.

Hereniging

Op Facebook schrijft Eaton County Animal Control dat het gezin waar Pepper woonde de situatie begrijpt en bereid was om het hondje terug te geven. De eigenaresse vloog meteen naar Michigan en kon Pepper in de armen sluiten en mee naar huis nemen.

Meisje na drie jaar herenigd met vermiste kat

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: RTL Nieuws.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden