null Beeld

Baked oats: ontbijt voortaan met een ‘taartje’ in plaats van havermoutpap

Ontbijten met een taartje, is dat niet iets wat we stiekem allemaal wel willen? In de meeste gevallen niet heel gezond, maar daar kan verandering in komen. Want als je je havermout op déze manier klaarmaakt, wordt de structuur heel anders. Daardoor is het net alsof je een taartje zit te eten, als ontbijt. 

Avalon Boots

Mocht je juist iemand zijn die gruwelt van de papperige substantie van havermout, dan is dit écht iets voor jou.

Baked oats

We kennen natuurlijk al de havermoutpap en de overnight oats, waarbij je de havermout met een melk of water een nachtje in de koelkast laat staan. Maar nu is er iets nieuws in dit rijtje bijgekomen, namelijk de baked oats, ofwel: gebakken havermout. Hierbij wordt de havermout gebakken in de oven, waardoor het juist een knapperige substantie krijgt in plaats van papperig.

Zo maak je het

Gelukkig is het maken van deze baked oats helemaal niet moeilijk. Je begint met het maken van havermoutpap waarbij je de havermout met water of melk mixt. Wanneer het vocht helemaal is opgenomen in de havermout, giet je het papje in een ovenschaal. Je bakt het in 20 tot 30 minuten af op 175 graden. Eenmaal gebakken, kun je hier nog wat noten en fruit aan toevoegen om het nóg iets gezonder te maken.

Varieer

Om het helemaal lekker op smaak te krijgen, kun je door het papje al siroop, honing, suiker, kaneel of andere kruiden toevoegen. Verder kun je natuurlijk ook al wat plakjes appel doorheen doen voordat je de 'cake' in de oven zet. Je zult zien dat het lijkt alsof je met een appeltaartje aan het ontbijten bent, maar dan een gezonde variant!

Mocht je geen tijd hebben om deze cake in de ochtend al klaar te maken, dan hebben we de perfecte oplossing. Je kunt 'm namelijk gewoon al van te voren maken. Doe de havermout in een cakevorm en snijd in de ochtend een plakje af. Genieten!

Van havermout tot… granolareep:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: 24 Kitchen. Beeld: iStock

null Beeld

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden