null Beeld

Bakken maar: razend populaire pindakaaskoekjes met maar 3 ingrediënten

We bakken met z'n allen wat af sinds we voornamelijk thuis zitten. Op social media vliegen de (bananen)broden en taarten je om de oren. Ook ongekend populair zijn deze pindakaaskoekjes, die op videoplatform TikTok volop gedeeld worden. 

Kim van Weering

Fijne bijkomstigheid (naast dat ze ontzettend lekker zijn): de koekjes tellen slechts drie ingrediënten.

Kind kan de was doen

Vergeet bloem, cake- of taartvorm: voor deze pindakaaskoekjes heb je alleen pindakaas, suiker en een ei nodig. Met 1 cup pindakaas, 1 cup suiker en 1 ei kun je tot wel 30 kleine koekjes bakken. Genoeg om er ook een ook een paar bij de buurvrouw of je beste vriend(in) af te leveren.

Zo maak je zelf pindakaaskoekjes

1. Leg bakpapier op de ovenplaat en verwarm de over voor op 180 graden.

2. Mix de 3 ingrediënten in een kom tot een smeuïg koekjesdeeg.

3. Schep met een eetlepel steeds een beetje deeg uit de kom en draai hier balletjes van.

4. Leg de balletjes op de met bakpapier beklede bakplaat en druk ze met een vork plat. Eventueel kun je nog een klein beetje suiker over de koekjes heen strooen.

5. Bak de koekjes zo'n 8 tot 10 minuten in de oven.

6. Laat de pindakaaskoekjes even afkoelen voordat je ze opeet.

En zó ziet dat er in bewegend beeld uit:

Bakkers klaar? Smullen maar!

Als je je biologische pindakaas zó bewaart, blijft-ie smeuïg in de pot:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: TikTok. Beeld: Getty Images

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden