null Beeld

Balkenproef ‘Expeditie Robinson’ treft déze kandidaat genadeloos en daar vinden kijkers wat van

Dat deelname aan Expeditie Robinson soms keihard kan zijn, bewijst de achtste aflevering van dit seizoen maar weer.

Daphne Dorgelo

Eilandraad of niet, op beide kampen worden er bondjes gesloten. Dat heeft ervoor gezorgd dat Kim Kötter en Rijk Hofman aan het begin van de aflevering oog in oog komen te staan met Akwasi Owusu Ansah. De 3 kandidaten komen voor een vervelende situatie te staan: een dag voor de samensmelting staat hen nog de balkenproef te wachten. Wie eraf valt, moet naar huis. De andere 2 gaan (terug) naar Duivelseiland.

Mee willen doen

Ondertussen zat de nog altijd positieve Rijk al 15 dagen op Duivelseiland, vrijwel zonder eten. Voor lange tijd zelfs helemaal in zijn uppie. Dat hij kans loopt om naar huis te gaan, zit hem flink dwars. "Ik wil nog niet naar huis. Ik wil weten hoe het voelt om te stemmen, om complotjes te maken. Om mee te doen", zegt hij nog voor hij aan de proef begint.

Ontroerd

Maar de balkenproef is z'n Waterlo geworden. Rijk valt met een flinke kreet als eerste van de balk. Hij staart vooruit en de emotie is van zijn gezicht af te lezen. Expeditie Robinson is voor hem afgelopen, en dat terwijl hij zo hard heeft gestreden op het sombere eiland om terug in het spel te komen.

Petitie

Kijkers weten niet wat ze zien. De arme jongen heeft zó zijn best gedaan, en ligt met verzwakte gezondheid door Duivelseiland alsnog binnen een paar minuten uit het spel. Sommigen laten op Twitter weten dat er voor hen geen reden meer is om nog naar het programma te kijken, anderen zijn druk bezig met het tekenen van een petitie om Rijk aan het seizoen van 2021 mee te laten doen.

Terug in het spel

Nadat Akwasi de proef op Duivelseiland wint, keert hij terug in het spel. En dat terwijl hij er de vorige aflevering nog uit was gestemd. Een aflevering met veel gebeurtenissen, maar dat is het spel, toch?

Je kunt de aflevering online terugkijken.

null Beeld

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Twitter. Beeld: RTL

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden