null Beeld

Balletjes in mediterrane saus

Redactie Libelle.nl

Dit gerecht is voor 4 personen

Wat heb je nodig?

De saus

  • 1 courgette
  • 1 gele paprika
  • chilipeper
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 el tijm
  • 1 el oregano
  • 1 fijngesneden knoflookteen
  • 1 gesnipperde ui
  • sap en zest (rasp) van ½ citroen
  • 1 el fijngesneden bladpeterselie

De balletjes

  • 300 g halfom gehakt
  • 1 ei
  • 1 el mosterd
  • mespunt chilipeper
  • 1 kleine uitgeknepen knoflookteen
  • 3 fijngemalen beschuitjes
  • zout en peper

Zó maak je het!

De saus

Snijd de courgette in de lengte in vieren en verwijder het vruchtvlees. Snijd de vier stukken dan in blokjes. Snijd de ui en de paprika in blokjes en verwijder van die laatste de zaadlijsten. Fruit nu de ui glazig in de olijfolie en voeg hier nu de chilipeper, oregano, tijm, knoflook, courgette en gele paprika aan toe en roer goed door. Voeg na ca 5 minuten de tomatenblokjes toe en laat je dit ± 15 minuten pruttelen. Roer af en toe door. Voeg nu de sap en zest van de citroen toe en de fijngesneden bladpeterselie.

Tip: Deze saus is ook heerlijk over de pasta!

De balletjes

Doe het gehakt in een kom en voeg hier mosterd, ei, chilipeper, knoflook, beschuit en zout en peper aan toe en mix dit goed door elkaar. Voeg, als het gehakt erg nat is, nog een beschuit toe. Draai er allemaal kleine balletjes van en bak ze rondom bruin aan. Voeg ze dan aan de saus toe en laat ze nog even mee pruttelen op zacht vuur.

Tip: Geen beschuit in huis? Gebruik een geroosterde witte boterham voor het gehakt.

Dit recept werd gemaakt in aflevering 15 van Claartjes Keuken. In deze aflevering werd ook de avocadomousse in slabakjes en de hartige koekjes gemaakt.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden