null Beeld

Band met zus is vaak sterker dan relatie met broer

Vrouwen die zowel een broer als een zus hebben, staan over het algemeen dichterbij hun zus dan bij hun broer.

Tessa Heinhuis

Bij mannen blijkt dat niet uit te maken: dan is de band met broer of zus vaker even sterk.

Van vroeger

Wat we als vrouwen nou zo fijn vinden aan onze gezinsleden? In ieder geval zien de meeste mensen (57%) hun broer of zus als iemand die precies weet wie je bent en waar je vandaan komt. Dealsite Groupon heeft dit onderzocht onder een grote groep mannen en vrouwen in het kader van Broer en Zusdag, die elk jaar op 30 september is.

Bellen

Uit het onderzoek kwam meer opvallends naar voren. Zo weten we nu dat Nederlanders de band met hun broer of zus heel belangrijk vinden, maar dat meer dan de helft zijn naaste familielid weinig tot nooit ziet. Bellen doen we gelukkig wat meer, want 36% van de broers en zussen spreekt elkaar wel minstens een keer per maand en 48% zelfs een keer per week.

Vakanties

Veel mensen geven ook aan dat de band met de alle gezinsleden, dus broers, zussen, ooms, tantes, ouders en neven en nichten, nu beter is dan vroeger. De relaties worden naar mate we ouder worden steeds meer een vriendschap in plaats van een familieband. Een kwart mist het samen opgroeien trouwens wel. Vooral het samen op vakantie gaan of een spelletje spelen wordt gemist.

Even ertussenuit

Wat we nu het liefst doen met onze broer of zus? 48% gaat het liefst buiten de deur iets eten of drinken. Bijna een kwart van de Nederlanders geeft aan graag een weekendje weg te gaan met hun broer of zus en 17% gaat graag samen winkelen.

Bron: Metronieuws. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden