Linda de Mol met partner Jeroen Rietbergen Beeld Brunopress/Patrick van Emst
Linda de Mol met partner Jeroen RietbergenBeeld Brunopress/Patrick van Emst

Bandleider Jeroen Rietbergen erkent seksueel grensoverschrijdend gedrag

Zaterdagochtend werd bekend dat de opnames van The voice tijdelijk stilgelegd worden, wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik binnen het programma. Nu heeft een van de vermeende daders, Jeroen Rietbergen, bekend. Hij legt zijn werkzaamheden bij het programma per direct neer.

Anne-Flore MullerBrunopress/Patrick van Emst

Dat meldt BNNVARA.

Langlopend onderzoek

“In een langlopend onderzoek van BOOS ontving de redactie meerdere verhalen over seksueel overschrijdend gedrag van meerdere personen binnen het programma. De vermeende daders zijn de afgelopen week benaderd om een reactie te geven op de aantijgingen jegens hen”, begint de verklaring op de website van BNN VARA.

Bekentenis

“Deze zaterdag ontving de redactie een bekentenis en spijtbetuiging van de bandleider van The voice, Jeroen Rietbergen. Hij heeft laten weten zijn werkzaamheden bij The voice per direct neer te leggen. The voice of Holland heeft laten weten niet op de hoogte te zijn geweest van deze misstanden en heeft besloten tot een onafhankelijk onderzoek”, aldus het statement.

Linda de Mol

Jeroen Rietbergen is de partner van Linda de Mol. In 2018 maakte Linda zelf wereldkundig slachtoffer te zijn geweest van aanranding op haar 15e. Aan Beau Monde zei ze destijds: “Kinderen leren de biologische feitjes en worden gewaarschuwd voor ongewenste zwangerschappen en geslachtsziektes, maar met elkaar praten over wanneer iets ongewenst is of wat als onprettig of bedreigend of vernederend wordt ervaren, ho maar.”

Bron: BNNVARA

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden