null Beeld MMP
Beeld MMP

Beau van Erven Dorens krijgt kritiek na ‘spelen’ met processierups

Donderdagavond praatte Beau van Erven Dorens in zijn show over de eikenprocessierups. De haartjes van deze rupsen kunnen voor grote overlast en gezondheidsklachten zorgen. Maar Beau leek dat in de uitzending niet al te serieus te nemen en speelde met het potje op zijn bureau waar de rupsen in zaten.

Online redactie LibelleMMP

Kijkers hadden daar behoorlijk wat kritiek op.

Bestrijden

In de uitzending kreeg Beau bezoek van de 19-jarige Pieter van Middelaar uit Bunschoten. Pieter zakte vorig jaar op Frans voor zijn eindexamen. Een jaar niets doen wilde hij niet en dus besloot hij een eigen onderneming op te zetten. Dat lukte: iedere dag gaat Pieter de hort op om in een speciale wagen de eikenprocessierups te bestrijden. In Beau kwam hij hierover praten.

Potje open

In de uitzending gaf ook de processierups acte de présence. De rups zat in een potje op het bureau van Beau. Iedereen weet dat de haartjes van de processierups voor vervelende uitslag, jeuk en ontstekingen kunnen zorgen. Pieter reageerde dan ook niet enthousiast toen Beau vroeg of hij het potje open mocht maken, maar stemde toch toe.

"Kijk uit"

"Kijk uit hoor, als je dat wilt doen", waarschuwt Pieter Beau, die ondertussen met een pincet in het potje prikt. "Wat doen ze dan?", vraagt Beau hem. Pieter legt uit dat de brandharen veel irritatie op kunnen leveren en verzoekt Beau niets geks te doen.

Kritiek

De nonchalante houding van Beau werd door veel kijkers niet goed ontvangen. Op Twitter gaan de kijkers los op het lakse gedrag van de presentator.

Het is te hopen dat de enige uitslag die Pieter krijgt van zijn eindexamen Frans is...

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: Brunopress, Twitter

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden