null Beeld

Beau van Erven Dorens ontvangt volop lof na oproep voor dakloze Rigo

Dat Beau van Erven Dorens zich ook buiten de opnames van zijn programma's inzet voor de mensen die hij en zijn team helpen, blijkt zaterdag uit een prachtige post op Instagram. Daarin vraagt de presentator hulp bij het vinden van een huis voor de dakloze Rigo. En dát levert veel lof en bewondering van zijn volgers op.

Kim van Weering

Buiten de Randstad

Met programma's als The Amsterdam Project en The Rotterdam Project scoorde de presentator wekenlang ontzettend hoge kijkcijfers. In deze programma's hielp Beau van Erven Dorens daklozen in de Randstad. Voor De Sleutel - een programma dat later dit jaar op de buis verschijnt - gaat hij daklozen in de rest van Nederland helpen.

Onder de brug

Voor dit nieuwe daklozenprogramma heeft Beau onder anderen de dakloze Rigo onder een brug aan de rand van Tilburg opgepikt. "Rigo is een vriendelijke, boeiende man die een ingewikkelde tijd achter de rug heeft. Hij was op dat moment 20 maanden dakloos en zorgde voor een hond en een bok. En je moet weten dat hij meer van dieren dan van mensen houdt", begint hij zijn bericht.

Geklaag

Beau en zijn team vonden een huisje voor Rigo in Tilburg. Daar is Rigo ingetrokken, met hond én bok. Maar een paar weken later vond Rigo een ziek, ondervoed mini-paardje. Hij besloot het beest mee naar huis te nemen. "En nu klagen de buurt en woningcoöperatie over de dieren en moet Rigo zijn huisje uit, want hij wil geen afscheid nemen van zijn dieren", gaat Beau verder.

Bewondering

"Kan iemand Rigo helpen aan een huisje, hutje of plaats voor een camper, op of naast een weiland waar hij zijn dieren kan verzorgen? Hij kan inmiddels zelf de huur betalen en gaat op veel gebieden hard vooruit", besluit de presentator zijn nobele bericht. Zijn volgers komen meteen in actie, want het bericht wordt overal volop gedeeld. "Wat ben jij een goed mens, Beau" en "Bewondering voor je betrokkenheid", luidt het onder het bericht.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Instagram. Beeld: ANP

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden