Getty Images Beeld Getty Images
Getty ImagesBeeld Getty Images

Beauty én de brains: dit zijn de slimste hondenrassen

Hoe slimmer je hond is, hoe gemakkelijker hij te trainen is en hoe beter hij instructies zal opvolgen. Maar wat zijn nu de slimste hondenrassen? Wij hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet.

Erandi GodinezGetty Images

Border collie

Getty Images Beeld Getty Images/iStockphoto
Getty ImagesBeeld Getty Images/iStockphoto

Bordercollies zijn ontzettend intelligente honden. Ze worden gefokt om als veehoeders te dienen en daardoor hebben ze een ontzettend goed cognitief vermogen. Daarnaast zijn ze ook nog eens erg sportief hebben en zijn ze zeer vriendelijk aangelegd. Hou er wel rekening mee dat dit hondenras veel fysieke én mentale training nodig heeft.

Golden Retriever

Getty Images Beeld Getty Images
Getty ImagesBeeld Getty Images

Golden Retrievers hebben een hart van goud. Hun karakter wordt vaak beschreven als vriendelijk, zelfverzekerd en intelligent. Omdat ze zo leergierig zijn en ontzettend veel geduld hebben, worden deze honden vaak ingezet als blindengeleidehond of gehandicaptenassistent.

Rottweiler

Getty Images Beeld Getty Images/EyeEm Premium
Getty ImagesBeeld Getty Images/EyeEm Premium

Rottweilers zijn één van de oudste hondenrassen, die al bestaan sinds de Romeinse tijd. In de honderden jaren dat ze bestaan, zijn ze goed met de tijd mee gegaan. Deze honden kunnen heel goed luisteren, zijn goedaardig, kalm, toegewijd én gehoorzaam. Doordat ze zelfverzekerd zijn en absoluut niet angstig aangelegd, zijn ze ook nog eens goede waakhonden.

Duitse herder

Getty Images Beeld Getty Images
Getty ImagesBeeld Getty Images

Ook Duitse herders worden vaak gefokt als veehoeders. Ze staan bekend als een zeer intelligent hondenras en zijn daarom ook erg geschikt om te werken in militaire en politiefuncties, zoek- en reddingsoperaties en als acteurs op het witte doek.

Corgi

Getty Images Beeld Getty Images/EyeEm
Getty ImagesBeeld Getty Images/EyeEm

De corgi is natuurlijk niet voor niets het favoriete hondenras van koningin Elizabeth. Corgi’s zijn ontzettend betrokken honden die hun eigenaren volgen waar ze ook heen gaan. Omdat ze graag willen pleasen zijn ze ook goed te trainen. Houd er wel rekening mee dat deze honden af en toe ook érg koppig kunnen zijn.

Teckel

Getty Images Beeld Getty Images
Getty ImagesBeeld Getty Images

Teckels zijn ontzettende speelse, toegewijde en loyale honden. Vroeger werden ze ingezet om te jagen op dassen en dat jachtinstinct zit nog steeds een beetje in ze. Omdat ze ook wel erg koppig zijn, is de kans wel groot dat je ze met de hulp van een professional moet trainen. Houd er daarnaast ook rekening mee dat dit hondenras veel beweging nodig heeft, ook al zou je dat op het eerste oog niet zeggen.

Australische herder

Getty Images Beeld Getty Images/500px Prime
Getty ImagesBeeld Getty Images/500px Prime

Australische herders staan bekend om hun intelligentie, speelsheid en loyaliteit. Het zijn dan ook de perfecte gezelschapshonden. Ze zijn ontzettend beschermend als het om hun baasje of kinderen gaat en dat is natuurlijk een zeer belangrijke eigenschap.

Keeshond

Getty Images Beeld Getty Images
Getty ImagesBeeld Getty Images

Keeshonden zijn ongelofelijk snelle leerlingen. Ze pikken zelfs dingen op die hun baas eigenlijk niet van plan is om ze te leren. Deze honden zijn niet alleen heel slim, maar hebben ook een sterke intuïtie en zijn erg empathisch aangelegd. Ze worden daarom ook vaak ingezet als troost -of therapiehonden.

Iemand die ontzettend gek is op zijn hond, is Jochem van Gelder. En wij snappen wel waarom:

Bron: Boredpanda

Beauty én de brains: dit zijn de slimste hondenrassen Beeld Getty Images
Beauty én de brains: dit zijn de slimste hondenrassenBeeld Getty Images
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden