null Beeld

Beauty trend: gel nagellak

Gel nagellak is één van de grootste beauty trends van het moment. Je hoeft hiervoor niet meer naar een nagelstudio, de nagellak is makkelijk thuis aan te brengen. Gel nagellak zorgt ervoor dat je nagels er langer mooi uitzien dan met normale nagellak. Maar wat is gel nagellak precies en hoe werkt het nou eigenlijk? Libelle geeft het antwoord!

Eleane Kuiper

Gel nagellak bestaat uit een combinatie van UV Gel en normale nagellak. Dit wordt in verschillende lagen opgebracht. Elke laag moet uitharden voordat je de volgende opdoet. De lagen vormen uiteindelijk één geheel waardoor de nagels sterker worden en de kleur langer goed blijft zitten. Om gel nagellak te laten uitharden had je eerst een speciale UV of LED lamp nodig, maar dat hoeft niet meer per se. Tegenwoordig is er ook gel nagellak verkrijgbaar die je normaal kunt laten uitharden. Gel nagellak is in veel verschillende kleuren verkrijgbaar en heeft een hoogglans effect.

Het starterspakket

Makkelijk om mee te beginnen: het starterspakket! Zo'n pakket voor gel nagellak is nu bij veel [online] winkels verkrijgbaar. Met dit starterspakket breng jij in 3 eenvoudige stappen gel nagellak aan en zijn je nagels voor 10 tot 14 dagen goed voorzien van een kleurtje. Houdt er wel rekening mee dat een starterspakket vrij duur is: dit komt omdat het UV of LED lampje erbij wordt geleverd.

<img /><img />

Sensationail Starterskit - €69,99

Bestel hier

Alessandro Striplac Starterskit - €98,99

Bestel hier

Let op dat als je losse flesjes gel nagellak gaat kopen om je starterspakket aan te vullen, dat je wel diegene koopt die bij het lampje passen die jij hebt. Sommige merken maken lak die onder een UV lampje moet uitharden en sommige merken maken lak die onder een LED lampje moet uitharden.

Gel nagellak zonder het lampje

Nog recenter op de markt gekomen is de gel nagellak die niet onder een lampje hoeft uit te harden. Deze is op speciale wijze gemaakt waardoor die kan uitharden met natuurlijk licht. Deze breng je in twee stappen aan voor een snelle en makkelijke gel manicure. Breng eerst twee lagen van de nagellak aan (geef de eerste laag wel tijd om uit te harden voordat je de tweede laag aanbrengt). Maak het vervolgens af met een laag gel nagellak Top Coat.

Deze wijze is wel goedkoper, maar het is nog niet bewezen dat het dezelfde resultaten levert. De redactie heeft het getest en deze gel nagellak blijft gemiddeld een week goed zitten. Probeer het meerdere keren en onder verschillend licht in huis of buiten. Dit kan met dit product veel uitmaken voor de duur van je manicure.

Van het merk Sally Hansen zijn er inmiddels 45 verschillende kleuren Miracle Gel nagellak te koop. Kies je kleur maar!

<img /><img />

<img />

Sally Hansen €11,99

Bestel hier

Sally Hansen €11,99

Bestel hier

Sally Hansen €11,99

Bestel hier

Extra advies

Ben je inmiddels nieuwsgierig geworden naar dit nieuwe product? Hier zijn nog een paar extra tips om jouw nieuwe gel manicure er zo lang mogelijk mooi uit te laten zien.

  • Geef je nagels een weekje rust tussen gel manicures in. Zorg ervoor dat ze niet uitdrogen door ze met verschillende oliën en hydraterende lakken te bewerken.
  • Om het er af te halen heb je niet per se een gel cleanser nodig, je kan ook aceton gebruiken. Dit is verkrijgbaar bij de drogist en is een stuk goedkoper.
  • Werk met zo dun mogelijke laagjes.
  • Als je zin hebt in een ander kleurtje, lak je gewone nagellak over je gel nagellak heen.
  • Bewaar je gel nagellak op een koele plek, maar niet in de koelkast. Deze nagellak is gevoelig voor licht, dus hou het ook ver van je speciale lampje vandaan als je het niet gebruikt.

Wil je meer weten over handverzorging? Lees hier de tips van de redactie.

Voor meer beauty advies ga je naar Libelle Beauty.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden