null Beeld Bear League
Beeld Bear League

Beer Hank the Tank blijkt niet de enige inbreker

De inmiddels beruchte zwarte beer Hank the Tank die ingebroken heeft in tientallen huizen in Californië, blijkt het niet solo te hebben gedaan. Er waren in totaal drie zwarte beren actief, zo wees DNA-onderzoek uit.

Suzanna TimmerBear League

In West-Californië, Nevada en Noord-Californië werd recent maar liefst 150 keer melding gedaan van incidenten met de beer die al snel de bijnaam Hank the Tank kreeg. Er waren onder meer 28 woninginbraken in West-Californië. Maar Hank had dus handlangers. De loeizware beren van maar liefst 250 kilo gebruikten hun lichaamsgewicht om deuren en kozijnen te forceren. De beren hebben een voorliefde voor pizza en andere junkfood.

De Californische overheid zit al enige tijd achter de beren aan en wil ze vangen om hun genen te analyseren. Vervolgens moeten de dieren in een “passende omgeving” worden uitgezet. Gelukkig voor Hank the Tank en zijn maten blijven ze in leven.

Bron: AP News

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden