null Beeld

Beleef het zomerfruit

Heel veel aardbeien, frambozen, bramen en bessen kweekt Ernie op zijn landgoed. De aardbeien groeien in een grote kas maar ook buiten op stellingen. De frambozen en bramen worden binnen in tunnels geteeld en op de meest milieuvriendelijke manier. In de eigen jammakerij worden allerlei soorten jam en saus van het eigen fruit gemaakt maar ook heerlijke fruitwijnen. Als je binnenkomt in de boerderijwinkel sta je versteld van het grote aanbod aan producten die vers van het land komen. En wat dacht je van aardbeien sorbetijs, rabarbersorbetijs en aspergeroomijs!Gezond en lekker!

Eén en al gezondheid want in een aardbei zit een grote hoeveelheid vitamine C, foliumzuur en kalium. Ze zijn vooral erg lekker en bevatten weinig calorieën. Op het landgoed van Ernie mag iedereen overal rondlopen en alles zien en beleven. Dat laatste is voor hem belangrijk.

"Bij mij mogen de mensen zien waar het voedsel eigenlijk vandaan komt. Hier zie je hoe de plantjes worden geplant en hoe zo groeien en wat de hommels voor werk voor ons doen", zegt Ernie enthousiast. Het is zijn leven, hij is dagelijks bezig met het hele proces van planten, verzorgen en oogsten.Aardbeien op hoogte

"In mijn bedrijf maken we streekproducten en mijn werknemers zijn streekeigen mensen die met plezier bij ons werken. Ze hoeven niet meer op de knieën want ik heb de aardbeien op een meter hoogte gezet zodat de mensen er makkelijk bij kunnen", zegt Ernie die zeer betrokken is bij zijn personeel.

Kwaliteit proef je!

Bij Ernie vind je geen aanbiedingen of acties hij kweekt kwaliteit en in de drie maanden dat hij kan oogsten, moet het inkomen voor het hele jaar verdiend worden. "Ik moet in die drie maanden een bultje maken of eigenlijk een hele bult zodat we in de herfst en winter ook kunnen leven", aldus Ernie.

Het Vechtdal geniet mee.

Van Zwolle tot Staphorst en van Raalte tot Coevorden, van heide en verre weet men de weg naar Ernie te vinden. Bijna alle restaurants en bakkers verwerken zijn zoete zomerfruit in hun gerechten. Zo ook bij brood- en banketbakkerij ten Brinke in Ommen waar Berjan en Hetty dagelijks de mooie producten van Ernie in hun banket verwerken. De vitrines zijn gevuld met de meest mooie taarten en natuurlijk de aardbeienvlegels. Een bodem gemaakt van harde wener koekdeeg met een dun laagje spijs en natuurlijk gedecoreerd met de lekkerste aardbeien die er in de provincie te verkrijgen zijn. Die van tuinderij Ernie van der Kolk, te vinden tussen Dalfsen en Ommen aan de Hout Es 4.Kom eens langs bij Ernie en kijk, ruik, proef en beleef het prachtige en overheerlijke zomerfruit!www.ernievanderkolk.nlwww.bakkerijtenbrinke.nl

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden