null Beeld

Ben jij geboren in april? Dít zegt jouw geboortemaand over je

Ben jij jarig in april? Dit zegt de maand waarin je geboren bent over je persoonlijkheid. 

Online redactie Libelle

De april-baby bevindt zich in goed (koninklijk) gezelschap, want zowel de koningin van Engeland (21 april) als onze eigen koning Willem-Alexander (27 april) viert deze maand de verjaardag. Niet wild genoeg? Iggy Pop viert ook een feestje: hij wordt op 21 april 73 jaar.

Sterrenbeeld

Wanneer je in april geboren bent, is je sterrenbeeld Ram of Stier. De Ram wordt gezien als een ambitieuze leider en de Stier is een doorzetter die geniet van de luxe dingen in het leven.

Je partner

Jouw partner zou ook maar zo in april jarig kunnen zijn. De Ram valt namelijk opvallend vaak op... een Ram! (het beste matchen doet de Ram overigens met deze drie sterrenbeelden). De Stier kan het over het algemeen het beste vinden met een Weegschaal.

Op reis

Heb jij je vakantie al geboekt? Nee? Gelukkig maar, want dat is helemaal nergens voor nodig als je in april geboren bent. Stap gewoon in de auto en maak een mooie roadtrip. Lekker avontuurlijk. Liever - zodra het weer kan - met het vliegtuig? In Thailand zal je de rust vinden die je zoekt.

Geboortesteen

Jouw steen is het meest waardevol van allemaal: de diamant. Deze mineraal staat voor overvloed, kracht en moed.

Je bent empathisch

Heb jij een grote groep vrienden om je heen verzameld? Geen wonder, want mensen zijn nu eenmaal graag in de buurt van iemand met zoveel empathisch vermogen als jij. Zit een vriendin niet lekker in haar vel? Heeft die vriend relatieproblemen? Jij staat meteen op de stoep om een luisterend oor te bieden.

Én optimistisch

Want bij mensen die hun verjaardag vieren in maart, april of mei is het glas vaker halfvol, beweren Britse onderzoekers.

Geboortebloem

Je hebt niet één, maar twee geboortebloemen: het madeliefje en de pronkerwt (de welriekende lathyrus). Die laatste staat voor dankbaarheid en het madeliefje is een teken van loyaliteit en puurheid.

Beroep

De kans dat jij een passend beroep uitoefent, is nagenoeg 100%, want mensen die in april geboren zijn, kunnen door hun enthousiasme en leiderschapskwaliteiten eigenlijk alles worden wat ze willen. Wauw!

Gezond

Het houdt maar niet op met het goede nieuws, want uit onderzoek van de universiteit van Columbia is gebleken dat mensen die in april geboren zijn minder kans hebben op hart- en vaatziekten, ademhalingsproblemen, neurologische aandoeningen en problemen met de voortplanting dan mensen die in een andere maand geboren zijn.

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland!

Bron: Good Housekeeping. Beeld: Getty Images.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden