null Beeld

Ben jij hoogsensitief? Leer ermee omgaan en er zelfs je kracht van te maken

Zo'n 15 à 20 procent van de mensen is hoogsensitief (HSP). Zij zijn extra gevoelig voor prikkels, waardoor ze sneller moe en overprikkeld zijn. Maar in de juiste omgeving kan hooggevoeligheid juist voordelen opleveren. 

onze Commerciële Redactie

Libelle met Psychologie Magazine

Bij HSP's komen nare ervaringen harder aan. Ook kunnen ze deze ervaringen minder makkelijk loslaten. Ze zijn gevoeliger voor sociale prikkels en stress en kunnen zich niet gemakkelijk ergens van afsluiten. Maar ze hebben ook meer inlevingsvermogen en mooie belevenissen worden net zo hard opgezogen en intens beleefd.

Online training

Samen met experts ontwikkelde Psychologie Magazine de online training Hoogsensitiviteit als kracht, die hoogsensitieve mensen leert op een goede manier om te gaan met hun gevoeligheid en er zelfs profijt van te hebben.

Wat leer je?

  • Omgaan met prikkels en overprikkeling
  • Grenzen herkennen en bewaken
  • Tot bloei komen als hoogsensitief persoon

Wat krijg je?

  • 13 gevarieerde lessen die in eigen tempo kunnen worden gevolgd
  • Oefeningen, meditaties, doe-opdrachten en tests
  • Een speciale dagboekapp om je (hoog)gevoeligheid in kaart te brengen
  • Inspirerende en verhelderende filmpjes met Elke van Hoof, klinisch psycholoog en dé expert op het gebied van hoogsensitiviteit

Hoe werkt het?

Naast de training Hoogsensitiviteit als kracht biedt Psychologie Magazine meer online trainingen aan. Het besloten trainingsplatform biedt een veilige omgeving waarin cursisten overal (mobiel, tablet of pc) kunnen werken aan hun zelfontwikkeling. Voor de trainingen werkt Psychologie Magazine samen met de beste experts, therapeuten en wetenschappers. Andere online trainingen zijn Denk je slank, Mindfulness en Vergroot je assertiviteit.

De online training Hoogsensitiviteit als kracht kost € 75,-. Hier vind je meer informatie over deze en de andere trainingen, en kun je je direct aanmelden.

Hoogsensitieve BN'ers

Herken je de kenmerken van hoogsensitiviteit? Je bent zeker niet de enige. Eén op de vijf mensen is hoogsensitief, waaronder de BN'ers in deze video.

Twijfel je of je hooggevoelig bent maar weet je het niet zeker? Doe deze test en je krijgt een indicatie.

null Beeld

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden