Onthulling standbeeld voor Normaal de het Achterhoekse Hummelo.

Op de foto:  Bennie Jolink Beeld Brunopress/Patrick van Emst
Onthulling standbeeld voor Normaal de het Achterhoekse Hummelo.Op de foto: Bennie JolinkBeeld Brunopress/Patrick van Emst

Bennie Jolink over kaarsenrel Johan Derksen: “Gewoon dronken lolmakerij”

Bennie Jolink is team Johan Derksen als het gaat over de ophef die dinsdagavond ontstond naar aanleiding van een serie opzienbarende opmerkingen van die laatste. Dat Johan een bewusteloze vrouw had ‘gepenetreerd’, en dat wij daar met zijn allen iets van vinden, noemt de Achterhoekse zanger ‘preuts gelul’.

Milou WindhorstBrunopress/Patrick van Emst

Johan kreeg deze week een storm aan kritiek over zich heen nadat hij in zijn programma Vandaag Inside bekende dat hij in zijn jongere jaren een dronken, bewusteloze vrouw met een kaars had gepenetreerd. Later zwakte hij zijn opmerkingen iets af door te stellen dat hij de kaars slechts rechtop tussen haar benen had gezet. Iedereen die daar zijn vraagtekens bij zetten, schaart Bennie nu onder een ‘stelletje hypocriete slijmerds’.

Inmiddels heeft Johan bekendgemaakt met Vandaag Inside te stoppen. Het OM gaat zijn uitspraken onderzoeken.

Overtuigd feminist

“Ach ach ach, wat vallen we weer over Johan Derksen”, steekt hij van wal. “Stelletje hypocriete slijmerds, die niks van de zestiger en zeventiger jaren begrijpen. We hebben vrouwen meegemaakt die voorstellen deden waar de duivel een kleur van zou krijgen!” Of hij er gehoor aan gaf, daar wil hij niets over kwijt. “Maar als overtuigd feminist kan ik zeggen dat ik nooit iets tegen de zin van een vrouw heb gedaan.” Fijn, Bennie.

Onschuldig verhaal

Bennie vervolgt zijn betoog minstens zo kleurrijk: “Maar wat er nu voor preuts gelul plaatsvindt gaat alle perken te buiten. Ali B. is een kutMarokkaan, The Voice was één grote misbruiksessie… Net als al die programma’s waarin jonge meiden graag beroemd willen worden. En ik walg van oude muzikanten die op jonge meiden geilen.” Volgens de rockzanger treft Johan geen blaam. “Wat Derksen vertelde was een onschuldig verhaal over iets wat wij bijna dagelijks meemaakten. Gewoon dronken lolmakerij, anders niks. Het is de moeite niet waard om je druk over te maken.”

Preuts en betweterig

Van Bennie mag het allemaal wel wat minder aanstellerig. Hij is van mening dat we in een ‘preutse, betweterige tijd’ leven. “Gerard van Reve zei ooit: ‘Ze zouden een brandende poppenwagen in haar kutwerk moeten rijden!’ Onze meest gelauwerde schrijver! We hadden in de seksuele revolutietijd (zestiger jaren) andere omgangsvormen. Blij dat ik dat live heb meegemaakt!” Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Bron: Hart van Nederland

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden