Bereid je alvast voor: op déze dagen gaat het druk zijn op Schiphol Beeld Getty Images/EyeEm
Bereid je alvast voor: op déze dagen gaat het druk zijn op SchipholBeeld Getty Images/EyeEm

Stressen

Bereid je alvast voor: op déze dagen wordt topdrukte verwacht op Schiphol

Je kunt wel zeggen dat reizen vanaf Schiphol dit voorjaar allesbehalve soepel verloopt. Op veel dagen staan er lange wachtrijen bij het inchecken en de douane. En alsof dat nog niet erg genoeg is, zijn er ook mensen die hierdoor hun vlucht missen. Schiphol belooft beterschap, maar kondigde gisteren wel aan dat ze ook in de zomer nog topdrukte verwachten. Gelukkig is er al een indicatie op welke dagen precies, dus doe je voordeel met die kennis.

Yvonne SapGetty Images/EyeEm

Wie in juni op vakantie gaat heeft vooralsnog waarschijnlijk geluk, want de drukte lijkt deze maand te gaan meevallen. Er zijn in juni slechts drie dagen waarop de situatie ‘kritiek’ is door een tekort aan beveiligers - wat de voornaamste reden is voor de huidige drukte. Toch zijn er geen dagen waarop meer dan 75.000 mensen worden verwacht, dus al met al lijkt deze maand mee te vallen.

Drukte op Schiphol in juni Beeld RTL Z
Drukte op Schiphol in juniBeeld RTL Z

Drukte op Schiphol in juli

Juli is een heel ander verhaal: er zijn in die maand meerdere dagen waarop er meer dan 75.000 reizigers op Schiphol worden verwacht. Er lijkt ook op 2 juli na geen enkele ‘normale’ dag te zijn waarop de drukte nog een beetje meevalt. Er is nog wel een kans dat het iets minder erg zal zijn dan nu wordt voorspeld. Als veel reizigers hun vakantie afzeggen of besloten wordt bepaalde toestellen vanaf andere vliegvelden te laten vertrekken, dan kan het nog een beetje bijtrekken.

Drukte op Schiphol in juli Beeld RTL Z
Drukte op Schiphol in juliBeeld RTL Z

Drukte op Schiphol in augustus

Ook in augustus is het nog volop druk, maar wel iets minder dan in juli. Er zijn in die maand slechts zes dagen waarop de situatie op Schiphol ‘redelijk normaal’ is.

Drukte op Schiphol in augustus Beeld RTL Z
Drukte op Schiphol in augustusBeeld RTL Z

Mocht je nu op vakantie gaan en willen voorkomen dat je tuin bij thuiskomst helemaal is uitgedroogd, heeft boer Tom nog een paar handige tips:

Bron: RTL Nieuws

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden