De aardbeien mogen niet ontbreken op je ontbijtbordje in de zomer. Het is heerlijk zoet en sappig fruit én het heeft een hoop gezondheidsvoordelen. Zo zijn aardbeien bijvoorbeeld hartstikke goed voor je huid. 

En dat niet alleen! Anne-Flore vertelt je alle gezondheidsvoordelen van dit fruitstuk. Beeld GettyImages
De aardbeien mogen niet ontbreken op je ontbijtbordje in de zomer. Het is heerlijk zoet en sappig fruit én het heeft een hoop gezondheidsvoordelen. Zo zijn aardbeien bijvoorbeeld hartstikke goed voor je huid. En dat niet alleen! Anne-Flore vertelt je alle gezondheidsvoordelen van dit fruitstuk.Beeld GettyImages

Bespaartip: déze fruitsoorten kun je nu voordelig kopen en daarna invriezen

Dat het leven alsmaar duurder wordt, weten we inmiddels wel. Maar wat kun je doen om je portemonnee enigszins te vriend te houden? Nou, fruit invriezen dat nu in het seizoen is en daardoor een relatief vriendelijk prijsje heeft, bijvoorbeeld. We maakten een overzicht van wat je in huis kunt halen en wat dat je kost.

Milou WindhorstGettyImages

Kun je je nog herinneren dat je van de winter zes euro voor een bakje taaie aardbeien in de supermarkt moest betalen? Of de verwarming een paar graden lager moest zetten, zodat je je frambozen als topping op je havermout kon veroorloven? Die tijden zijn gelukkig even voorbij, want het zomerfruit ligt nu volop in de winkel. Hoewel je voor een portie Haribo-perziken gek genoeg altijd minder zult betalen dan voor de exemplaren van de fruitafdeling, is dit wel hét moment om je slag te slaan. En ben je zo slim om een voorraadje in te vriezen, dan zit je er ook de komende tijd lekker warmpjes bij.

Galiameloen

€2,19

Watermeloen

€4,49

Nectarines

€3,29

Perziken

€2,69 (Albert Heijn) of €3,99 (Jumbo)

Kersen

€3,49 ( Jumbo) of €3,99 (Albert Heijn)

Aardbeien

€2,99 (Jumbo) of €3,19 (Albert Heijn)

Blauwe bessen

Prijzen variëren per hoeveelheid (125, 150, 200, 300 of 500 gram), beginnend bij €2,29 voor 125 gram (Jumbo) en €2,79 voor 150 gram (Albert Heijn)

Frambozen

€2,65 (Jumbo, 125 gram) of €2,99 (Albert Heijn, 140 gram)

Invriezen per fruitsoort: zo doe je dat

Je kunt niet zomaar alles in de vriezer sjoelen. Of nou ja, dat kan wel, maar je doet er verstandiger aan om bepaalde voorbereidingen te treffen. Verschillende fruitsoorten vragen om een verschillende aanpak. Bij een meloen is het bijvoorbeeld handig om eerst de schil te verwijderen. Daarna snijd je hem in stukjes en vries je ‘m in een luchtdicht bakje of plastic zakje in. Voor een nectarine geldt: haal eerst de pit eruit. En dan: stukjes, bakje/zakje. Als je aardbeien of bessen invriest, kun je dat het beste in kleine laagjes doen. Anders vriest alles aan elkaar vast en sta je ’s ochtends eerst te hakken en zagen voordat je fatsoenlijk kunt ontbijten.

Bron: AD.nl

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden