null Beeld

Best knus: dit gezin woont met z’n zevenen in een camper

Kwamen de muren tijdens de lockdown of in quarantaine op je af? Denk dan nog maar eens aan dit Amerikaanse gezin. Brentt en Brittnee Proha besloten in 2018 hun huis op te geven voor een huis op wielen. Zo reizen ze rond met 5 kinderen tussen de 4 en 13 jaar. En oja: hond Helen is er ook nog. 

Susan Dalstra

Het zevenkoppige gezin heeft 40 vierkante meter tot hun beschikking. Ze vonden een huis op vaste grond van 370 vierkante meter 'veel te benauwend'. Ze droomden van een leven onderweg en voegden in 2018 de daad bij het woord. In juli dit jaar kochten ze een nieuwe camper die ze helemaal opknapten en aanpasten aan de wensen van het gezin.

Zithoek met open haard

De zitkamer heeft genoeg zitplek voor iedereen en is zelfs voorzien van een open haard en gezellige nisjes. Tijdens het ontwerpen zag Brittnee een landelijke boerderij met moderne elementen voor zich. Daarom koos ze voor rijke kleuren en - texturen. "Ik houd van de blauwe stoelen waar we heerlijk kunnen lezen. Het hele gezin past in deze kamer." Er worden dan ook geregeld gezamenlijke filmavonden georganiseerd.

Niet zo van de spullen

Je vraagt je af hoe het allemaal past, maar de kinderen delen een slaapkamerkamer, terwijl de 13-jarige van het gezelschap een kamer voor zichzelf heeft. Brentt en Brittnee slapen in de master bedroom. Die is voorzien van een eigen badkamer en, geloof het of niet: een bad. Bij het ontwerpen bouwden ze voldoende opbergruimte in, al geeft Brittnee ook toe dat haar gezin 'niet zo van de spullen' is.

Best duur

De kinderen krijgen thuisonderwijs en na pak 'm beet 2 weken reist de hele santekraam weer richting een nieuwe plek. Inmiddels hebben ze al meer dan 20 verschillende staten gezien. Al dat reizen is best duur, zeker gezien het feit dat de Proha's enkel biologisch eten. Toch weegt dat volgens Brittnee niet op tegen de prijs van een hypotheek.

Veel buiten

Hoe inventief ook: het blijft een kleine ruimte met behoorlijk wat mensen. "Het is vooral heel erg leuk", zegt de moeder van 5. "Onze kinderen zijn graag bij elkaar in de buurt." Omdat ze veel buiten zijn, voelt niemand zich ooit echt opgesloten. "Ik houd van de flexibiliteit en ik vind het bijzonder dat we plekken zien die anderen nooit te zien krijgen."

En wij weten nog even niet of we nou stikjaloers zijn of vooral heel opgelucht dat we nooit hoeven te inparkeren met zo'n bakbeest...

Ook handig als je niet in een camper van 40 vierkante meter woont: met deze opvouw-truc houd je veel meer ruimte over.

Bron: Insider. Beeld: Instagram, iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden