DEURNE, NETHERLANDS - OCTOBER 28: King Willem-Alexander of The Netherlands attends the opening of the new Ebusco factory, developer and producer of electric bus transport on October 28, 2021 in Deurne, Netherlands. (Photo by Patrick van Katwijk/Getty Images) Beeld Getty Images
DEURNE, NETHERLANDS - OCTOBER 28: King Willem-Alexander of The Netherlands attends the opening of the new Ebusco factory, developer and producer of electric bus transport on October 28, 2021 in Deurne, Netherlands. (Photo by Patrick van Katwijk/Getty Images)Beeld Getty Images

Beste vriend van Willem-Alexander verliest zoon

Verdrietig nieuws: de zoon van één van de beste vrienden van koning Willem-Alexander is afgelopen maandag op negentienjarige leeftijd overleden. De koninklijke familie staat vandaag stil bij het verlies van Jan de Beaufort.

Milou WindhorstGetty Images

“Lieve Jan, zonder jou zal de sfeer nooit meer hetzelfde zijn. We gaan je zo ongelooflijk missen. Ons hart gaat uit naar jouw lieve, warme, vrolijke familie. Weet dat wij er altijd voor hen zullen zijn. Forever WMDS”, zo valt te lezen in de rouwadvertentie die in NRC staat en onder anderen door Alexander, Máxima, Amalia, Alexia en Ariane werd ondertekend.

Hechte vriendschap

Ook de namen van Marc ter Haar en Tijo baron Collot d’Escury staan in de advertentie voor Jan. Zij waren samen met zijn vader Frans getuigen toen Willem-Alexander met Máxima trouwde. Willem-Alexander was op zijn beurt dan weer ceremoniemeester op het huwelijk van Frans en zijn vrouw Suzanne in 1997. Frans is tevens de peetvader van prinses Alexia. De twee families houden er al jaren een hechte vriendschap op na.

Diep geraakt

Jan zat in het eerste jaar van zijn studie diergeneeskunde aan de Universiteit Utrecht. De universiteit laat op haar website weten ‘diep geraakt’ te zijn door zijn overlijden. “Jan heeft in de korte tijd dat hij aan onze faculteit studeerde velen van jullie leren kennen. Ons medeleven gaat uit naar zijn familie en vrienden.”

Bron: AD.nl

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden