null Beeld

Bibi Breijman ontroert kijkers ‘Het perfecte plaatje’ met foto’s van haar oma

Dinsdagavond stonden de overgebleven kandidaten van Het perfecte plaatje voor een spannende uitdaging: de halve finale. De kijker thuis is diep onder de indruk van het ontroerende drieluik dat Bibi Breijman over haar Indonesische oma Asta maakte. "Haar verhalen mogen nooit vergeten worden."

Online redactie Libelle

Het item zorgde voor tranen bij Bibi, haar oma én bij kijkers thuis.

Halve finale

De drie overgebleven hobbyfotografen kregen twee uitdagende opdrachten. De eerste: een onderwatershoot in een zwembad. De tweede opdracht luidde: maak een persoonlijk drieluik over je eigen roots. Bibi Breijman bezocht haar oma Asta voor de opdracht, die als kind in een jappenkamp in Nederlands-Indië zat.

Indonesische roots

Voor een van de foto's bezocht Bibi samen met haar oma en vader het Indonesisch monument ter nagedachtenis aan alle slachtoffers van de bezetting van voormalig Nederlands-Indië. "We kregen haast geen eten in het kamp en waren broodmager", vertelt Bibi's oma over de periode. "Als ik er nu aan denk, doet het nog steeds pijn." Bibi, geëmotioneerd: "Ik vind het heel mooi dat je het wilt vertellen, want deze verhalen mogen niet vergeten worden."

Reportage voor oorlogsslachtoffers

Op Instagram schrijft Bibi: "Ik hou van je oma en ik ben trots dat jij en mijn voorouders zoveel hebben getrotseerd voor een gouden toekomst voor ons. Jullie zijn onderdrukt en hebben je een leven lang moeten schikken in een maatschappij waar jullie niet uit vrije wil zijn beland. Ik wil, namens mijn oma, deze reportage opdragen aan alle oorlogsslachtoffers. Mijn voorouders waren vluchtelingen en ik hoop dat er een dag komt dat men leert, leert van de pijn die onze voorouders hebben moeten doorstaan voor een betere toekomst voor ons! Van generatie op generatie, geef het door en hou het vast. De geest overwint!"

Op Twitter wordt met bewondering gesproken over Bibi's fotoreportage:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: RTL Boulevard. Beeld: RTL, Instagram

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden