Bibi Beeld Brunopress
BibiBeeld Brunopress

geen roze wolk

Bibi Breijman over heftige zwangerschap: “Ik moest naar het ziekenhuis met uitdrogingsverschijnselen”

Bibi Breijman en Waylon zijn trotse ouders van hun dochtertje Teddy. Het meisje is inmiddels alweer twee jaar, maar de zwangerchap staat Bibi nog bij als de dag van gisteren. Deze verliep namelijk allesbehalve vlekkeloos, zo deelt ze openhartig met haar volgers.

RedactieBrunopress

In haar nieuwe column voor Flair schrijft Bibi dat haar lichaam binnen vijf weken aftakelde.

Hyperemesis gravidarum

De 30-jarige Bibi vertelt dat ze geregeld de vraagt krijgt wanneer zij en Waylon een tweede kindje willen, maar dat ze deze vraag zeer ongepast vindt. Ze schrijft steeds meer in te zien dat je deze vraag - hoe goedbedoeld ook - beter niet aan vrouwen kunt stellen. Bij haar ging zwanger worden van haar eerste kindje namelijk heel gemakkelijk, maar verliep de zwangerschap niet zoals verwacht. Ze kreeg hyperemesis gravidarum, een aandoening waarbij je tijdens de gehele zwangerschap last hebt van overmatig braken.

Geen roze wolk

“Zwanger raken was zo gepiept. W en ik waren amper vijf maanden samen, toen ik een zwangerschapstest deed. Enigszins in shock vroeg ik of hij nog een keer duidelijk de bijsluiter aan me voor kon lezen. Twee streepjes!? We woonden op een neonroze glitterwolk. Dat duurde precies vijf weken en daarna knetterde ik overboord”, begint Bibi haar column.

Uitdrogingsverschijnselen

“Misselijkheid? Ik had nergens last van. Had ik het maar nooit uitgesproken. Een cocktail van Cif, spiritus en azijn sloop vanaf dat moment ongemerkt naar binnen. Een nieuw begin van elke tien minuten naar de wc rennen en zelfs geen slok water meer binnen kunnen houden, was aangebroken. Meerdere keren reed W me naar het ziekenhuis met uitdrogingsverschijnselen”, bekent de jonge moeder.

Euforie

Bibi Breijman vertelt dat haar lichaam al het braken nauwelijks kon verdragen. “De weken die volgden waren zwaar; mijn lichaam takelde af en de kringen onder mijn ogen werden vloeibaar grijs”, schrijft ze. Toch kwam het uiteindelijk goed. “Week twaalf brak aan, maar het spuugzakje bleef bij me tot week twintig en net toen ik er echt mentaal doorheen zat, gebeurde het, na nog één heftige braaksessie. Mijn avondeten bleef zitten! Eindelijk kon ik gaan genieten. De uiteindelijke euforie van het krijgen van onze dochter Teddy overheerste de bittere nasmaak van mijn zwangerschap”, aldus Bibi.

De Youtuber maakte eerder al een video over haar zwangerschap, waarin ze uitgebreid vertelt hoe het is om hyperemesis gravidarum te hebben.

Bron: RTL Boulevard

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden