Bijzonder: kaartje van ballonnenwedstrijd na 20 jaar teruggestuurd Beeld Getty Images/iStockphoto
Bijzonder: kaartje van ballonnenwedstrijd na 20 jaar teruggestuurdBeeld Getty Images/iStockphoto

Bijzonder: kaartje van ballonnenwedstrijd na 20 jaar teruggestuurd

Toen Natasja Nijman uit Enschede 5 jaar oud was, deed ze mee aan een ballonnenwedstrijd. Nu, twintig jaar later, is het kaartje dat ze destijds aan haar ballon knoopte, teruggevonden.

Ballonnen oplaten tijdens Koninginnedag: in Haaksbergen was het jarenlang een traditie. In het jaar 2001 stond de toen 5-jarige Natasja met haar ouders en honderden andere kinderen op het plein voor de Sint-Pancratiuskerk voor het bijzondere evenement.

Ballonnenwedstrijd

Natasja liet een ballon op met een handgeschreven kaartje eraan. Helaas werd haar kaartje in de periode erna niet teruggevonden. Natasja en haar ouders verwachtten niet dat dit ooit nog zou gebeuren. Tot Natasja vorige week, 20 jaar na de ballonnenwedstrijd, post ontving uit Duitsland.

Brief

Aan RTV Oost vertelt Natasja: “Er viel vorige week een brief op de mat bij mijn ouders in Haaksbergen. Mijn vader, moeder en vriendinnen begonnen al te speculeren, ze dachten dat het een liefdesbrief was van een stille aanbidder.”

Duitse kelder

De Duitse vinders uit Hoogstede vertelden via een bijgevoegde kaart dat het kaartje van Natasja bij hen in de kelder lag. “Vermoedelijk weten ze niet eens dat het al twintig jaar geleden de lucht in is gegaan. Het zou me niet verbazen als ze het destijds zijn vergeten terug te sturen en hem nu alsnog op de post hebben gedaan. Hun mailadres staat op de kaart, dus ik heb meteen een mailtje gestuurd. Nu is het wachten op een reactie. Ik ben heel benieuwd waar het kaartje de afgelopen jaren heeft gelegen”, aldus Natasja.

Prijs

Of Natasja nog aanspraak kan maken op de prijs die destijds bij de wedstrijd werd vergeven? “Ik heb nog wel gekeken op internet of het Oranjecomité Haaksbergen nog bestond. Maar helaas! Ik vind het in ieder geval heel leuk en bijzonder om het kaartje na zoveel jaar weer in de handen te hebben.”

Meisje stuurt een ballon naar haar overleden oma

Bron: RTV Oost.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden