null Beeld

Bijzonder: Marcus (8) bracht zijn eigen zusje ter wereld

Marcus' moeder stond op het punt te bevallen - maar de hulpdiensten waren nog niet onderweg. En dus zat er voor de jongen maar 1 ding op: helpen.

Tessa Heinhuis

Vader David vertelt hoe het ging.

Opeens

"We waren de hele dag in het ziekenhuis geweest, maar de weeën stopten en de verloskundige zei dat het er niet naar uitzag dat er nog iets ging gebeuren. Toen we een tijd thuis waren, hoorde ik ineens een enorme gil van mijn vrouw Jodie. Ik ging kijken en toen was de baby al op weg".

Daar is ze

Tja, en dan is het roeien met de riemen die je hebt, natuurlijk. "Ik belde een ambulance, maar moest ook op de uitkijk blijven staan omdat ons huis lastig te vinden is", zo legt David het uit. "De vrouw aan de telefoon vroeg of er iemand was die kon helpen. Zij vond het prima dat mijn zoon van 8 jaar oud zou helpen. Ik ben constant van buiten naar binnen gelopen. De derde keer dat ik naar binnen liep, zat Marcus op zijn knieën met zijn handen onder de baby. Hij haar haar zelf ter wereld gebracht. We zijn zo trots op hem", aldus David. En zowel Jodie als David beaamt: "Ik kon niet geloven hoe kalm Marcus bleef."

Ach

Zelf vond Marcus het allemaal best gewoon. Hij reageerde erg koeltjes op zijn actie. Marcus deed het werk samen met de telefoniste van de alarmcentrale. "Oh, ik zie nu een hoofd", riep hij op een gegeven moment. "Zorg ervoor dat de baby er niet te snel uitkomt. Je doet het erg goed", zei de telefoniste. En zo geschiedde. Hij deed het inderdaad erg goed. Freya kwam dankzij hem helemaal goed ter wereld. Marcus: "Ik dacht, laten we 't maar zo snel mogelijk achter de rug hebben."

LEES OOK:

De leukste artikelen van Libelle Daily in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan op Libelle.nl/nieuwsbrief.

Bron: Express & Star. Beeld: KIJK

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden