Richard Scott William Hutchinson in het ziekenhuis. Beeld Gofundme
Richard Scott William Hutchinson in het ziekenhuis.Beeld Gofundme

Bijzonder: vroegst geboren baby ter wereld viert eerste verjaardag thuis

De kleine Richard Scott William Hutchinson werd op 5 juni 2020 geboren na een zwangerschap van slechts 21 weken en twee dagen. Op aandringen van de ouders werd het premature jongetje behandeld in het ziekenhuis en hij is nu een gezonde baby van een jaar oud.

Vier maanden eerder dan verwacht, moest moeder Beth Hutchinson wegens medische complicaties bevallen van haar zoontje. Het jongetje woog slechts 337 gram bij zijn geboorte en de artsen gaven meteen aan dat de kans heel klein was dat het mannetje het zou redden. Ze wilden hem niet behandelen, maar op aandringen van de ouders werd hij toch geholpen.

Crowdfunding

Zes maanden lang moest baby Richard in het ziekenhuis blijven. Die periode was extra zwaar voor zijn ouders omdat ze door de coronapandemie niet bij hem konden overnachten en daardoor ver moesten reizen. Het reizen en de behandelingen kostten de ouders veel geld. De twee startten daarom een crowdfundingsactie om deze kosten te kunnen betalen.

Recordbaby

5 Juni was dus een feestelijke dag voor het gezin: ze konden de eerste verjaardag van hun zoontje thuis vieren. Daarnaast kreeg het jongetje die dag van Guinness world records officieel de titel van vroegst geboren baby ter wereld die het heeft overleefd. Het jongetje krijgt nog zuurstof en voedsel via een slangetje in zijn neus, maar werkt hard om daar vanaf te komen.

Richard Scott William Hutchinson in het ziekenhuis. Beeld Gofundme
Richard Scott William Hutchinson in het ziekenhuis.Beeld Gofundme
Richard in september 2020. Beeld Gofundme
Richard in september 2020.Beeld Gofundme
Richard in september 2020. Beeld Gofundme
Richard in september 2020.Beeld Gofundme
Na 6 maanden mocht Richard naar huis. Beeld Gofundme
Na 6 maanden mocht Richard naar huis.Beeld Gofundme
Een paar weken voor zijn eerste verjaardag. Beeld Gofundme
Een paar weken voor zijn eerste verjaardag.Beeld Gofundme

Richard op zijn eerste verjaardag:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Gofundme

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden